Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Оксана Янішевська: Миколаївщина зацікавлена у співпраці з французькими компаніями

11/02/2015

Французькі компанії зацікавлені вкладати інвестиції в розвиток українських підприємств, незважаючи на воєнні дії на сході країни. Таку думку висловив Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі під час зустрічі із заступником голови облдержадміністрації Оксаною Янішевською. Окрім інвестиційного клімату обговорювали і нагальні питання Миколаївського регіону, такі як подальша доля вимушених переселенців та стан безпеки громадян.

Оксана Янішевська зазначила, що кожна родина вимушених переселенців отримує належну матеріальну підтримку, не залишаючись без уваги та допомоги: «Ми розуміємо, що Миколаївщина не є кінцевим пунктом для вимушено переміщених осіб, які приїздять до нашого регіону зі сходу країни. Наша область більшою мірою є транзитною. Але ми готові приймати людей». Вона розповіла, що у кожному районі створено житловий паспорт, у якому є інформація стосовно кількості та стану житла, яке може бути надане вимущеним переселенцям. Надзвичайно велику допомогу у цьому питанні надають небайдужі миколаївці та жителі області, оскільки більша частина вимушено переселених осіб перебуває у приватному секторі.

Відповідаючи на питання Алена Ремі стосовно готовності бомбосховищ, Оксана Янішевська звернула увагу на велику роль волонтерських організацій, які надаючи вагому підтримку у наведенні ладу в захисних спорудах, а також у прискоренні процесу їх інвентаризації «Безпека громадян для нас сьогодні – першочергове питання. Ми усі сподіваємося, що в України пануватиме мир. Сьогодні ми прикладаємо максимум зусиль для стабільної та безпечної ситуації у Миколаївському регіоні».

Говорячи  про інвестиції, Ален Рамі наголосив на тому, що французькі компанії зацікавлені в оренді чи будівництві портових елеваторів: «Незважаючи на війну на сході країни, жодна французька компанія не покинула український ринок. Ми готові співпрацювати в різних областях. Портові елеватори – це лише один із прикладів партнерства»

Як відзначила Оксана Янішевська, створення сприятливого інвестиційного клімату в регіону є запорукою соціальної стабільності, оскільки саме від цього залежать робочі місця та соціальний захист громадян. Вона передала дипломатові інвестиційні проекти, які можуть зацікавити фрнацузьку сторону. Вони вже пройшли експертизу і чекають лише на втілення у життя. Також Оксана Янішевська наголосила на тому, що окрім морегосподарського комлексу, пріоритетними у Миколаївському регіоні залишаються сільське господарство та туризм.

 

 

Всі новини →