Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков презентував проект нової церкви в Жовтневому районі

19/07/2015

Сьогодні, 19 липня, під час спільної прес-конференції з Патріархом Київським і всієї Руси-України Святійшим Філаретом голова облдержадміністрації Вадим Меріков презентував проект нової церкви в Жовтневому районі.

«Для Миколаївській області сьогодні історична дата. За цей рік Патріарх Київський і всієї Руси-України Святійший Філарет відвідує нашу область вдруге. Сьогодні важлива роль церкви у суспільстві, в такий складний період для України коли йде агресія з боку Російської Федерації, коли на сході гинуть наші Герої ми повинні приходити до Бога, молитися за мир в Україні», - сказав Вадим Меріков.

Керівник області нагадав, що в минулий приїзд Патріарха в селі Мішково-Погорілове Жовтневого району був закладений перший камінь під будівництво православної церкви Різдва Христового, а також освячено хрест і місце під нову церкву.

Вадим Меріков презентував ескізний проект майбутньої церкви і попросив Філарета погодити його. «Я впевнений, що ви приїдете на освячення ще однієї нової церкви».

Патріарх в свою чергу зазначив, що храм у проекті - гарний: «Це наступний храм, якщо Бог дасть мені сили і здоров'я, приїду освятити і його».

Відповідаючи на запитання журналістів, Патріарх Київський і всієї Руси-України Святійший Філарет акцентував увагу на важливості єдиної помісної української церкви. «Якби у нас була єдина православна церква, незалежна від Московського Патріархату, то не було б анексії Криму і на Донбасі не було б війни. Церква виховала своїх громадян у вірність своєму народові і своїй країні. Агресії б не було!», - впевнений він.

Всі новини →