Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

До Дня Перемоги ветерани Миколаївщини отримали грошову допомогу

07/05/2016

З державного бюджету для одноразових виплат до 9 травня Миколаївській області було виділено 21,3 млн грн. Грошову допомогу за державною програмою отримали  більше 35 тисяч учасників війни, які проживають на Миколаївщині.

Найбільші виплати - майже 3000 грн - передбачені особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Інвалідам війни та колишнім малолітнім, яким на момент війни не виповнилося 14 років, в’язням концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, що визнані інвалідами загального захворювання, передбачено: інвалідам І групи - 2975 грн, ІІ групи - 2600 грн, ІІІ групи - 2310 грн.

Учасникам бойових дій та колишнім малолітнім, яким на момент війни не виповнилося 18 років, в’язням місць примусового тримання та дітям, які народилися в цих місцях, урядовою програмою передбачено виплатити по 920 грн.

Також зауважимо, що в цьому році було збільшено деякі види виплат. Так, членам сімей загиблих учасників війни і жертв нацистського переслідування, визнаних за життя інвалідами, які не одружилися вдруге, в цьому році виплатили по 500 грн.

Учасникам війни та колишнім в’язням таборів, гетто та інших місць примусового ув’язнення, особам, вивезеним на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників цьогоріч виплатили по 400 грн (торік - по 170 грн).

Cьогодні майже всі мешканці області, яким передбачено одноразову грошову допомогу за державною програмою, її отримали.

Крім того, одноразові виплати учасникам бойових дій передбачені обласною комплексною программою «Турбота».

До річниці Перемоги допомогу отримало 741 ветеран війни, які приймали безпосередню участь у бойових діях Другої світової війни та війні з Японією на загальну суму 1,5  млн грн. (по 2000 грн. кожному).

З бюджетів міст та районів області допомогу отримали 765 ветеранів війни на загальну суму 608 тис грн.(в середньому 794 грн.).

Продовжується щомісячна виплата допомоги ветеранам війни – визволителям Миколаївської області від фашистських загарбників.

2016 року для надання допомоги в обласному бюджеті передбачено 60 тис. грн. з розрахунку по 1000 грн. щомісяця кожному. З початку року допомогу отримали 4 ветерана.

 

За матеріалами депатраменту соціального захисту населення

Всі новини →