Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Вадим Меріков ветеранам: Ваш героїзм надихає воїнів боротися з російською агресією

07/05/2016

 Сьогодні, 7 травня, в переддень свята, голова облдержадмністрації Вадим Меріков відвідав меморіальний комплекс в селі Ковалівка Миколаївського району. Саме тут в березні 1944 року відбулося форсування Південного Бугу, тут йшли запеклі бої між частинами 3-го Українського фронту і 6-ї німецької армії.

«У цей сонячний день ми згадуємо про наших воїнів, які подарували мир. Взяття Андріївсько-Ковалівського плацдарму - одна з трагічних подій Другої світової війни, і в той же час - одна з героїчних подій. 5 днів і ночей йшли запеклі бої. Близько 10 тисяч наших воїнів загинули, борючись за українську землю, звільняючи Миколаївську область. Для нас, шановні ветерани - це приклад як потрібно захищати свою Батьківщину. Ваш героїзм надихає воїнів боротися з російською агресією, з терористичними організаціями і дарують нам цей «крихкий» світ». І ми повинні його берегти, адже він залежить не тільки від воїнів, але і від нас з вами. Зі святом! Пам'ятаємо і перемагаємо!», - сказав Вадим Меріков.

Привітали жителів Ковалівки з наступаючими святами і народний депутат України Тарас Кремінь, і керівник Миколаївської райдержадміністрації Алла Воробйова, і солдат 40-ї окремої гаубичної артилерійської бригади Михайло Ніколенко.

«Пройшовши АТО, я зрозумів слово «патріотизм», так, ці слова звучать дуже часто, але справжнє значення ми зрозуміли тільки після подій, які відбуваються на сході. Ми відстоюємо право українців, ми творці нашої історії і з нас починається Україна. Ми вдячні нашим прадідам, які відстояли честь і гідність нашого народу. І ми, їх нащадки, будемо відстоювати незалежність нашої України», - сказав воїн.

По завершенню мітингу учасники поклали квіти до меморіального комплексу, після чого були спущені квіти до знаменитого пам'ятника на воді в честь форсування річки.

Всі новини →