Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Прес-тур: пульс медичної реформи стабільний

18/05/2013

17 травня робоча група у складі заступника голови ОДА Н.Іванцової, радника голови ОДА М.Сафронової, начальника управління охорони здоров’я ОДА С.Хотіної, заступника міського голови м.Миколаєва М.Сапожникової, голови Жовтневої РДА А.Ракової, начальника управління охорони здоров’я виконкому міської ради Л.Дергунової, головних лікарів ЦПСМД, представників ЗМІ здійснили прес-тур, метою якого стала оцінка стану  виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів і реалізації Програми економічних реформ Президента України про завершення формування мережі закладів охорони здоров’я, що надають первинну медичну допомогу в області.

Учасники прес-туру відвідали сімейні амбулаторії №3 та №8 центру ПМСД №2 м.Миколаєва, Воскресенську та Галицинівську амбулаторії загальної практики сімейної медицини центру ПСМД Жовтневого району, де головами сільрад, головними лікарями ЦПМСД та сімейних амбулаторій було презентовано роботу закладів сімейної медицини.

Під час відвідування сімейних амбулаторій №3 та  №8 центру ПМСД №2 м.Миколаєва начальник управління охорони здоров’я виконкому міської ради Л.Дергунова зазначила, що сьогодні у м.Миколаєві створено та працюють 7 центрів ПМСД з 27 сімейними амбулаторіями. У планах - подальший розвиток мережі. До кінця 2013 року планується відкриття ще 8 амбулаторій сімейної медицини.

Під час відвідування амбулаторії №8 мешканці звернулися до заступника голови облдержадміністрації Н.Іванцової зі скаргою на відсутність аптеки поблизу їх помешкань. Наталя Борисівна взяла під особистий контроль вирішення цього питання та запевнила городян, що воно буде вирішено найближчим часом.

Амбулаторії загальної практики/сімейної медицини центру ПСМД Жовтневого району присутнім представила голова Жовтневої райдержадміністрації А.Ракова. Вона зазначила що мережа сімейної медицини району протягом року зазнає подальшого розвитку. Так, за рахунок місцевого бюджету планується до кінця року збудувати амбулаторію у с.Лупарево. Використовуються усі можливості для вирішення питання розвитку мережі. Наприклад, в селах Михайло-Ларине та Зелений Гай, відкриються  амбулаторії , оновлені за рахунок коштів програми розвитку ООН в Україні.

Н.Іванцова охарактеризувала прес-тур як корисний та дієвий засіб оцінки стану модернізації медичної галузі Миколаївщини. Безпосереднє спілкування з медичними працівниками та мешканцями області, які є користувачами медичних послуг, за словами Наталі Борисівни, надає можливість вчасно виявити проблеми та своєчасно вжити заходів для їх вирішення. Заступник голови підкреслила що уважно відслідковує всі «больові точки» реформування, аналізує кожен тривожний сигнал що надходить від ЗМІ та завжди відкрита для спілкування.

Керівництво області, представники ЗМІ, мали змогу оцінити оснащеність амбулаторій, почути думку відвідувачів про якість медичних послуг.  Загалом, жоден з мешканців, як Миколаєва, так і Жовтневого району, не висловив незадоволення новою формою медичного обслуговування.

Всі новини →