Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївська область активно виконує доручення Президента України щодо належного оздоровлення та відпочинку дітей

22/05/2013

Питання захисту прав дітей та організації їх належного цьогорічного літнього відпочинку в рамках програми «Гаряча лінія» на обласному телеканалі «Миколаїв» 21 травня обговорили  з глядачами в.о. начальника управління  у справах  сім’ї та молоді облдержадміністрації Микола Смоквіна  та  начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ірина  Осауленко.

На початку зустрічі Микола Смоквіна розповів про стан підготовки Миколаївщини до літнього оздоровчого сезону. На виконання доручення Президента України щодо забезпечення своєчасної підготовки та здійснення заходів з літнього оздоровлення та відпочинку дітей в області проходить комплексна перевірка дитячих таборів до прийому дітей.

Загальна сума фінансування сфери оздоровлення дітей цього року на Миколаївщині становить 30 млн. гривень. Свою діяльність всі заклади розпочнуть з 1 червня, загалом за цей літній сезон планується оздоровити 69 тисяч дітей, що складає близько 63% від загальної кількості школярів Миколаївщини.

Микола Смоквіна зазначив, що в це число стовідсотково входять діти, які потребують особливої соціальної уваги, і які будуть оздоровлюватися за державний рахунок. Також на Миколаївщині діє табір для обдарованих дітей, який цього року  планує прийняти близько 2 тисяч учнів.

Микола Смоквіна зазначив, що 2013 року з боку влади посилена вимога щодо створення належних умов для творчого, інтелектуального і культурного розвитку дітей у закладах оздоровлення та відпочинку у рамках проголошеного Президентом України Року дитячої творчості. 

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Ірина Осауленко, відповідаючи на питання телеглядачів, розповіла про проблему дітей, які залишилися без батьківської опіки на Миколаївщині. Всього таких дітей в області зараз нараховується 3740. Однак в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в області ефективно втілюється програма «Кожній дитині родина». Вже зараз на Миколаївщині створено 26 будинків сімейного типу, 161 родина стала батьками прийомних дітей.

Також гості зазначили, що минулого року Миколаївська область зайняла 2 місце в рейтингу якості оздоровлення дітей і обласна влада не буде зупинятися на досягнутому.

Всі новини →