Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В.Відяпін в ефірі телеканалу «Миколаїв» розповів про реформування медичної галузі

11/06/2013

10 червня голова постійної комісії Миколаївської обласної ради з питань соціальної політики, охорони здоров'я, материнства, дитинства та розвитку зон відпочинку, головний лікар Миколаївської обласної лікарні Віктор Відяпін взяв участь у програмі «Реформи на часі» на обласному телеканалі «Миколаїв». Тема бесіди була присвячена заходам з реформування та реорганізації закладів системи охорони здоров’я Миколаївщини в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Під час ефіру Віктор Олександрович поінформував телеглядачів про свою участь у парламентських слуханнях «Сучасний стан, шляхи і перспективи реформи у сфері охорони здоров’я», що відбулись 5 червня ц.р. Він зазначив, що найбільшу зацікавленість викликали виступи представників областей, які не входять у склад пілотних регіонів (науковці, депутати місцевих рад, представники органів виконавчої влади). За їхніми оцінками, реформування проходить успішно, але потребує посиленої допомоги від всіх владних структур. На Миколаївщині для розвитку медичної галузі у рамках реформи проведено значну роботу щодо забезпечення обласних та районних закладів охорони здоров’я автомобілями швидкої медичної допомоги, оснащення лікарень сучасним медичним обладнанням та ліками, фінансування розвитку мережі та утримання автомобільних доріг, розроблення та виконання державних цільових програм тощо.

У розмові особливо актуальним стало питання щодо перспектив переходу на страхову медицину в Україні. Віктор Олександрович звернув увагу на те, що перші кроки для появи страхової медицини відбудуться на початку 2015 року, існує 4 законопроекти щодо введення страхової медицини, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді України.

Також, депутат обласної ради поінформував про основні аспекти Закону України «Про екстрену медичну допомогу», забезпечення медичної галузі області кваліфікованими кадрами, перекваліфікування звичайних лікарів в сімейних тощо.

Всі новини →