Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Роботодавці та працівники служби зайнятості Миколаївщини об’єдналися у прагненні забезпечити молодь першим робочим місцем

26/06/2013

26 червня за участі заступника голови облдержадміністрації Володимира Лусти у Ленінському районному центрі зайнятості відбувся двоетапний ярмарок вакансій під гаслом «Разом назустріч професійній кар’єрі».

В заході взяли участь представники роботодавців (ПП Миколаївський гіпсокартонний завод, Корпорація «Ківіт», ПАТ завод «Екватор», Головне управління  юстиції у Миколаївській області) та особи віком до 35 років з числа безробітних Ленінського та Заводського районних центрів зайнятості (34 особи, серед яких 10 не мають досвіду роботи).

Перший етап заходу проведено з метою:

  • ознайомлення представників роботодавців та безробітних з роботою служби зайнятості, презентація підприємств (учасників ярмарку вакансій);
  • надання профінформаційних та профконсультаційних послуг учасникам заходу із використанням мобільного центру служби зайнятості.

 

В рамках II етапу заходу відбулась екскурсія на підприємство ТОВ «Вєлам» ВТФ під гаслом: «Молодь – праця – кар’єра».

Спілкуючись з чисельними представниками ЗМІ, запрошеними на захід, Володимир Луста наголосив, що ярмарок проводиться у руслі цілеспрямованої роботи по виконанню в регіоні доручень Президента України щодо сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем.

Заступник голови облдержадміністрації докладно розповів про новий Закон України «Про зайнятість населення», який набув чинності з 1 січня 2013 року.

Журналісти дізналися, що новий Закон спрямований на сприяння ефективній зайнятості населення, стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць, а також працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці.

Окрему увагу у своїй розповіді В.Луста приділив «Порядку компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», затвердженому постановою Кабінету Міністрів України (на виконання ст. 26 зазначеного Закону).

Цей Порядок визначає механізм виплати компенсації фактичних витрат роботодавця на сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного, на нові робочі місця, в тому числі молоді, яка вперше приймається на роботу.

Відповідно до даного Порядку, роботодавцю, який працевлаштовує на нове робоче місце громадян, зазначених у ст. 14 Закону, та яким надано статус безробітного, за направленням державної служби зайнятості, строком не менше ніж на 2 роки щомісяця компенсуються фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за відповідну особу за місяць, за який він сплачений.

Компенсація виплачується протягом 1 року з дня працевлаштування молоді за рахунок коштів, передбачених у бюджеті Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та коштів Державного бюджету України для забезпечення молоді, яка здобула професійно-технічну або вищу освіту, першим робочим місцем за отриманою професією (спеціальністю).

Спеціалістами центрів зайнятості постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з роботодавцями щодо механізмів компенсації витрат у розмірі єдиного внеску при працевлаштуванні молоді на перше робоче місце.

В загалом в кожному базовому центрі зайнятості області в рамках реалізації в регіоні доручень Президента України щодо сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем в період з 25 по 27 червня поточного року буде проведено загальнообласний День відкритих дверей для молоді, до якого планується залучити більше 1000 осіб, як роботодавців та молоді, яка немає досвіду роботи.

Володимир Луста також повідомив, що відповідно до бюджетної програми на 2013 рік на Миколаївщині планується працевлаштувати 40 осіб з числа молоді, яка здобула професійно-технічну або вищу освіту та за яких здійснюватиметься компенсація єдиного внеску роботодавцям за кошти державного бюджету.

Переглянути відео

Всі новини →