Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України»

10/07/2013

З метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України» 10 липня у конференц-залі обласної дитячої лікарні відбувся круглий стіл на тему «Реалізація однієї з нових соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини». У заході взяли участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації С.Хотіна, депутат обласної ради О.Голодницький, головний лікар обласної дитячої лікарні Д.Гоцуляк, завідуючі відділеннями обласної дитячої лікарні, заступник голови обласного комітету товариства Червоного Хреста Л.Паламарчук, засновник НОБФ «Від серця до серця» К.Балінська, директор НОБФ «Від серця до серця» А.Крилова, голова НОБФ «Сприяння дітям», голова правління БО ОБФ «Соняшник» О.Роткогло, представники ЗМІ.
 
До обговорення запропоновано наступні теми:
«Реалізація однієї з нових соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини», «Реалізація в Миколаївській області національного проекту «Нове життя – нова якість материнства та дитинства», участь громадських об’єднань у створені умов для підвищення якості охорони материнства та дитинства   
 
Відкрила засідання начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації С.Хотіна, яка ознайомила присутніх зі станом реалізації в Миколаївській області національного проекту «Нове життя – нова якість материнства та дитинства». Депутат обласної ради О.Голодницький розкрив тему участі місцевої влади у справі створення умов для підвищення якості охорони материнства та дитинства. Головний лікар обласної дитячої лікарні Д.Гоцуляк висловив подяку органам державної влади усіх рівнів та громадським об’єднанням за всебічну увагу, яка приділяється педіатричній службі області та зокрема лікарні.
 
Учасники заходу приділили увагу необхідності участі громадських об’єднань у створені умов для реалізації нових соціальних ініціатив Президента у підвищенні якості охорони материнства та дитинства та обговорили реалізацію однієї з нових соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини у Миколаївській області.
 
В рамках реалізації національного проекту «Нове життя – нова якість материнства та дитинства» в Миколаївській обласній дитячій лікарні за кошти обласного бюджету проведено капітальний ремонт відділення реанімації новонароджених загальною вартістю майже 1 млн.грн. За рахунок субвенції державного бюджету до місцевих було проведено дооснащення цього відділення сучасним медичним обладнанням, а також  придбано рентгенівський апарат для відділення променевих методів діагностики на загальну суму 5 млн. 170 тис.грн. В рамках благодійної допомоги педіатричне відділення для новонароджених обласної дитячої лікарні починаючи з 2008р. отримало від фракції Партії Регіонів Миколаївської обласної ради 5 кювезів вищого класу, в 2012р. отримано 12 ліжок для новонароджених загальною вартістю майже 23 тис.грн.  ДП «Дельта-Лоцман» передано  портативний пристрій для проведення отоскринінгу новонароджених вартістю 68,5 тис.грн. За допомогою цього обладнання протягом поточного року проведено понад 700 досліджень. Від цього ж благодійника інфекційному відділенню  для дітей першого року життя обласної дитячої лікарні надійшло медичне та побутове обладнання загальною вартістю майже  19 тис.грн. З метою підвищення якості лікування дітей з онкологічною патологією плідно співпрацює з благодійними організаціями онкогематологічне відділення  обласної дитячої лікарні лікарні. Протягом минулого та першої половини поточного року від благодійних фондів («Від серця до серця», «Сприяння дітям», «Соняшник», «Промінь віри») отримано лікарські засоби на загальну суму 730 тис.грн. та медичне обладнання вартістю 432 тис.грн.

Всі новини →