Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Микола Круглов: «Жодна з існуючих світових релігій не вчить людей чомусь поганому, навпаки, віра дуже часто допомагає людям та надає їм необхідних сил»

25/07/2013

Через 2 роки Єланецький Храм Різдва Пресвятої Богородиці святкуватиме своє 200-річчя. За роки існування церкви їй довелося пережити багато різних подій, але завдяки зусиллям жителів місцевої громади у 2004 році було відновлено центральний іконостас, що налічує 39 ікон, а з 2010 року місцевим художником Леонідом Невідомим розпочалися роботи по розпису олтаря, які тривають і досі.
 
Про це 25 липня під час робочої поїздки голови ОДА Миколи Круглова до Єланецького району, очільнику області розповіли прихожани церкви.
 
Крім того, єланецький художник Л. Невідомий подарував Миколі Круглову написану ним ікону Пресвятої Богородиці із Сином Божим, яку йому передав голова райдержадміністрації Андрій Добровольський.
 
У спілкуванні із представниками ЗМІ голова облдержадміністрації відмітив, що десятки років комуністична влада робила усе можливе для того, щоб руйнувати храми та відвернути людей від церкви, тим самим довівши той факт, що все те, що насильницьке та примусове, воно нормально не сприймається громадою. За його словами, і як показують різні соціальні опитування рівень довіри церкві завжди є найбільш високим.
 
«Я вважаю, що коли люди разом з владою та підприємцями вкладаю свої кошти у відновлення церкви – це говорить про те, що відновлюється духовність. Люди прагнуть чогось духовного. В питанні релігії може бути багато спорів та різних думок, але людина починає вірити просто так, тому поняття «віри» сьогодні ніхто не може пояснити. Просто наступає такий момент, коли людина починає в щось вірити… Під час будь-яких переломних моментів в житті суспільства на першому місці знаходилася церква... Якщо  проаналізувати, то жодна з існуючих світових релігій не вчить людей чомусь поганому, навпаки,  віра дуже часто допомагає людям та надає їм необхідних сил», - висловив власну позицію Микола Круглов.
 
Як зазначає Президент України Віктор Янукович свято Хрещення Русі є важливою подією для жителів нашої держави, тим паче, що зараз влада усіх рівнів працює над налагодженням державно-приватного партнерства, в тому числі із церквами.
 
Крім того, очільник області також відмітив, що святкування 1025-річчя від Дня Хрещення Русі – є визначальним святом для усіх слов’ян та прихожан православної церкви. Він привітав жителів області з цих великим Днем та побажав усім духовних сил, міцного здоров’я та сімейного щастя.  
 
По завершенню свого перебування в церкві голова ОДА зробив пожертвування на розпис олтаря.
 

Всі новини →