Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Миколаївській обласній бібліотеці імені О.Гмирьова відкрилась книжкова виставка з нагоди відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

26/07/2013

В рамках відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова 25 липня була відкрита книжкова виставка  «Духовна мудрість «словес книжних».
 
На відкритті були присутні директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Малікін та заступник начальника управління культури, національностей та релігій  облдержадміністрації Лариса Поддубна, які привітали всіх гостей виставки зі святом та наголосили, що всі заходи, приурочені до цієї дати, спрямовані на консолідацію українського суспільства та проходять за підтримки Президента України Віктора Януковича.
 
Всім присутнім був продемонстрований фільм про хрещення Київської Русі, а представники бібліотеки розповіли про експонати, з якими можна ознайомитися на виставці.
 
На виставці були представлені раритетні видання церковно-релігійного змісту з фонду бібліотеки, в тому числі більше 30 екземплярів друкованих джерел православного Священного писання, які сьогодні є національною культурною спадщиною  нашого народу.
 
У фонді бібліотеки зберігаються декілька видань друкарні Києво-Печерської Лаври, яка займалася винятково виданням богословської літератури церковнослов’янською мовою. Особливе місце серед них займають «Бесіди на Матфія Євангелиста святого Іоана Златоуста» 1826 року видання. На виставці також можна ознайомитися з окремими томами зі збірки «Творінь святих отців», яка видана в середині XIX ст. Також на виставці представлена одна з найдавніших пам’яток церковнослов’янської писемності, що датується 1056-1057 роками,- «Остромирове Євангеліє».
 
На завершення зустрічі кандидат філологічних наук Леонід Шкаруба в своєму виступі наголосив на політичних аспектах прийняття християнства.
 

Всі новини →