Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У День українського добровольця миколаївці вшанували захисників та борців за незалежність країни

14/03/2018

 У середу, 14 березня, у Миколаєві відбулись урочисті заходи  з нагоди Дня українського добровольця. Представники обласної та міської влади, військовослужбовці, добровольці, представники громадських організацій, волонтери і всі небайдужі жителі міста вшанували героїв покладанням квітів до меморіалу загиблим учасникам АТО в Донецькій та Луганській областях «Струни пам’яті». Присутні згадали полеглих героїв і хвилиною мовчання.

Згодом заступник та виконувач функцій і повноважень голови Миколаївської облдержадміністрації Олександр Кушнір привітав добровольців зі справжнім і щирим святом.

«Сьогодні випала мені честь від  імені Президента України та голови облдержадміністрації Олексія Савченка привітати вас – справжніх героїв, зі справжнім святом – Днем добровольця! Історія добровольчого руху в Україні має глибоке коріння, оскільки завжди були бажаючі вирвати, розірвати нашу країну, але ми завжди давали гідну відсіч. Так само відбулось і в березні 2014 року, коли агресія РФ сколихнула добровольчий рух, і перші добровольчі батальйони вирушили на Схід країни. Саме завдяки вашій мужності, самовіддачі і самопожертві, нам вдалось не тільки зупинити, але й зламати плани ворога щодо швидкої перемоги і мобілізувати власні сили. Багато хто з добровольців продовжує служити в Збройних Силах України, Національній поліції, або обрали інший шлях відстоювання та відбудови держави, відстоюючи свою громадянську позицію в цивільному житті. За це всім вам щира шана та уклін!», - звернувся до присутніх Олександр Кушнір.

Заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що Миколаївська область однією з перших наприкінці 2016 року визнала добровольців учасниками бойових дій.  Крім того, облдержадміністрацією розроблена і функціонує комплексна програма  підтримки учасників АТО, зокрема і єдина в Україні програма з допомоги на відкриття власної справи для учасників АТО.  Успішно працюють і програми із забезпечення житла для учасників АТО.

Почесною відзнакою голови Миколаївської ОДА орденом «Св. Миколай Чудотворець» II ступеня  було нагороджено Миколу Надворського, Степана Ковальчика, Євгена Гаврильчака, Сергія Курінського, Віталія Дудника, Євгена Гаврильчака, - добровольців, бійців Окремої Тактичної групи «Волинь» та відзначено  подякою голови облдержадміністрації Олександра Обуховського, Геннадія Влачіга, Віктора Онищенко та Сергія Файбушевича, - добровольців, які приймали безпосередню участь у антитерористичній операції.

Більше фото  тут. 

Всі новини →