Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заплановані роботи на автодорогах Миколаївської області на 2018 рік

15/03/2018

 У 2017 році на замовлення Служби автомобільних доріг у Миколаївській області було виконано робіт з ремонту та експлуатаційного утримання автодоріг на суму 762,6 млн грн, відремонтовано 73 км дорожнього покриття.

Варто зазначити, що обсяги виділених коштів для Миколаївської області з державного бюджету та інших джерел значно збільшились порівняно з попередніми роками. Цей фактор позитивно впливає на процес відновлення автодоріг загального користування державного значення.

2018-й рік відзначився початком роботи Державного Дорожнього фонду України. За рахунок Дорожнього фонду Уряд планує збільшити обсяг коштів, що виділяються на ремонт доріг. У 2018 р. до Дорожнього фонду надійде 50% надходжень від акцизів на паливо, спеціальних мит і штрафів за такі порушення, як перевищення ліміту ваги.

Згідно з державною програмою «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування 2018 р.» з бюджету України на капітальний, поточний середній ремонт та експлуатаційне утримання доріг загального користування державного значення Миколаївської області затверджено фінансування в сумі 657,29 млн грн.

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.01.2018р. № 78-Р основна частина коштів виділених з державного бюджету буде спрямована на наступні об’єкти:   

- Капітальний ремонт дороги Н-14 Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв загальною  протяжністю 11,8 км;

- Поточний середній ремонт дороги Н-11 Дніпро — Миколаїв (через м. Кривий Ріг) загальною протяжністю 30,6 км; 

- Поточний середній ремонт дороги Т-15-07 Миколаїв — Парутине — Очаків — база відпочинку “Чорноморка” загальною протяжністю 15,6 км.       .

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області звертає увагу на те, що по об’єкту Н-14 Олександрівка — Кропивницький — Миколаїв (що планується виконувати верхній шар покриття з цементо-бетону) проведено роботи з розробки проектно-кошторисної документації. На даний час пакет документів проходить процес комплексної Державної експертизи. Після надання позитивного рішення Державної експертизи буде проведено тендерні процедури з метою визначення підрядної організації для початку робіт.

Крім того рішенням сесії Миколаївської обласної ради від 21.12.2017р. № 25 та розпорядження Миколаївської обласної державної адміністрації від 01.03.2018р. № 56-Р затверджено фінансування в сумі 147,9 млн грн. на завершення поточного ремонту Т-15-08 Калинівка – Снігурівка, який було розпочато в 2017р. Виділені з обласного бюджету  кошти буде спрямовано на такі види робіт, як влаштування верхнього шару покриття Щебенево-мастичним асфальтобетоном, укріплення узбіччя, нанесення дорожньої розмітки, встановлення дорожніх знаків.

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області визнає наявність проблемних ділянок на автодорогах загального користування державного значення Миколаївської області. Обмежене фінансування дорожньої галузі у попередні роки та неконтрольований потік великовагового транспорту – головні фактори руйнування дорожнього покриття. Тому Службою вживаються заходи для забезпечення безпечного проїзду автомобільного транспорту автодорогами Миколаївщини в межах виділеного фінансування.

Злагоджена робота дорожніх служб за умови достатнього фінансування – це запорука поступового відновлення автодоріг загального користування державного значення Миколаївської області.

Служба автомобільних доріг у Миколаївській області сподівається на Ваше розуміння та підтримку. Відбудовуємо країну разом!

Прес-служба САД у Миколаївській області

Всі новини →