Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині за участі Миколи Круглова введено в експлуатацію першу сонячну електростанцію

31/07/2013

В Миколаївській області відкрито першу сонячну електростанцію (СЕС) «Вознесенськ» потужністю 29,3 МВт, що розташована біля с.Таборівка Вознесенського району. Ще мінімум у 6 районах області – це Очаківський, Березанський, Казанківський, Первомайський, Миколаївський та Снігурівський  протягом цього та наступного року планується встановити подібні екологічно чисті електростанції.
 
Урочисте відкриття  об’єкту відбулося 30 липня під час  спільного виїзного засідання ради з питань взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування Миколаївської області та колегії облдержадміністрації.
 
Для делегації виїзного засідання на чолі з головою ОДА Миколою Кругловим генеральний директор представництва Activ Solar в Україні Михайло Черевко провів екскурсію по сонячній електростанції під час якої поінформував присутніх про те, як працює сонячна електростанція.
 
Вартість будівництва цієї СЕС склала  більше 900 млн. грн., а площа, яку займає електростанція становить майже 60 га землі, за яку сплачується регулярна орендна плата місцевим громадам.
 
В ході екскурсії учасники та гості відкриття Вознесенської СЕС також дізналися про те, що вона складається із 121176 полікристалічних сонячних модулів, що установлені в 4 ряди, та 27 інверторних станцій. Як відмічають міжнародні експерти, за своїм географічним розташуванням  та сприятливими кліматичними умовами Миколаївська область  є одним з найбільш пріоритетних регіонів для розвитку сонячної енергетики.
 
Крім того, за словами представника компанії, на етапі будівництва вознесенської СЕС було створено майже 120 нових робочих місць, а після завершення монтажно-будівельних робіт для її обслуговування та експлуатації відкрито 20 постійних робочих місць.
 
Як відмітив голова ОДА Микола Круглов, реалізація таких економічно-інноваційних проектів є дуже важливою для розвитку нашого регіону та держави в цілому. 
 
«Президент України Віктор Янукович постійно наголошує на тому, що нашій державі  потрібно розвивати інноваційне виробництво, яке дозволяє модернізувати економіки, покращити інвестиційний клімат та створити нові робочі місця. Будівництво таких сонячних електростанцій відноситься саме до сучасного інноваційного виробництва. Нові енергетичні потужності значно підвищать шанси місцевих громад по залученню нових інвестицій на свою територію», - відмітив у розмові голова облдержадміністрації.
 
У спілкуванні із представниками ЗМІ очільник області також відмітив, що  в  Очаківському районі  військові планують передати близько 250 га землі для будівництва сонячних електростанцій.
 
«Сьогодні по більшості заявлених районів ми маємо майданчики, які вже погоджені з нашими інвесторами під сонячні станції, які  планується побудувати протягом цього та наступного років… Чому сонячна енергетика є такою важливою на сьогоднішній день? По-перше, вона екологічно чиста, в порівнянні з атомними електростанціями, по-друге, створення нових робочих місць, та по-третє, це додаткові регулярні надходження до всіх рівнів бюджетів», - відмітив на завершення свого коментаря Микола Круглов.
 
Переглянути відео
 

Всі новини →