Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Нарада з сільськими головами

23/03/2018

          23 березня відбулася нарада голови райдержадміністрації з селищним та сільськими головами. В нараді також взяли участь голова районної ради, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.

Учасники наради  в черговий раз обговорили проблемне соціальне питання отримання земельних ділянок учасниками бойових дій на Сході країни. Відповідно до вимог чинного законодавства  повноваження щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення покладено на Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області. Сільські  голови акцентували увагу на необхідності узгодження з відповідними сільськими радами рішень щодо виділення земельної ділянки.

 З цього приводу голова райдержадміністрації запропонував підготувати колективний лист сільських голів до голови облдержадміністрації з пропозиціями, які б  дозволили відпрацювати механізм виділення земельних ділянок з урахування думки органів місцевого самоврядування.

 «Не менш важливим питанням є заходи щодо запобігання загибелі людей на водних  об’єктах. У нас є не багато часу, щоб як слід підготуватися до початку відпочинку населення  на воді і відповідально віднестися до виконання цих заходів, адже це стосується життя жителів нашого району» - зауважив Володимир Вовк. Головний інспектор Первомайського міськрайонного відділу ДСНС Дмитро Бочар повідомив присутніх про проблеми, які потребують вирішення селищною,  сільськими радами. Також було надано рекомендації для покращення стану цивільного захисту населення.

На нараді були підняті питання   оформлення земельних  ділянок під об’єктами, які використовують  КЗ ЦПМСД району. Оскільки наразі відбувається реформування медицини є нагальна потреба у оформленні відповідної документації.

 

 

 

Інформацію про паспортизацію сміттєзвалищ та проблеми видалення, захоронення, переробки твердих побутових відходів в системі заходів щодо покращення екологічного стану в населених пунктах Первомайського району і про підготовку та утримання доріг комунального й державного значення, а також про організацію підготовки до  проведення Дня матері в Первомайському районі довели до присутніх керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та установ району.

Володимир Вікторович подякував селищному, сільським головам  за співпрацю і розуміння у вирішенні ряду важливих й актуальних питань  розвитку району.

 

Всі новини →