Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА відбулася нарада з керівництвом об’єднаних територіальних громад

02/04/2018

 У четвер, 29 березня, під керівництвом заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександра Кушніра відбулася нарада з керівництвом об’єднаних територіальних громад з питань подальшого впровадження реформи децентралізації на Миколаївщині.

Олександр Кушнір вказав, що одним з питань, яким останнім часом намагаються маніпулювати з метою підняття соціального невдоволення є процедура приєднання громад. «Законодавчо виписаний порядок передбачає спочатку внесення змін до перспективного плану, і лише після цього - прийняття відповідного рішення сесії. Зазначений порядок зроблений з метою побудови такої структури перспективного плану, відповідно до якої громади будуть по-справжньому спроможними, і зможуть в повній мірі скористатися перевагами децентралізації», - роз’яснив присутнім заступник голови ОДА алгоритм приєднання громад.

Окремо на нараді розглянули питання розробки і затвердження програми соцекономрозвитку та плану заходів її реалізації з метою визначення єдиних пріоритетів розвитку об’єднаних територіальних громад та Миколаївської області в цілому.

Крім того, на прохання голів ОТГ було роз’яснено питання щодо оптимізації мережі навчальних закладів загальної середньої освіти, впровадження інклюзивного навчання, створення та функціонування концепції «Нового освітнього простору» в школах області, центрів надання адміністративних послуг, підрозділів місцевої пожежної охорони на території громад області та утворення служб діловодства та архівів ОТГ.

Наостанок, голови громад Миколаївщини висловилися на підтримку ініціатив, що передбачають внесення змін до обласного бюджету, зокрема, ідею мікропроектів, адже зазначений механізм дозволить враховувати думку громад.

 

Всі новини →