Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Від ідеї до результатів»: на Миколаївщині функціонуватиме інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB

04/04/2018

 Миколаївська обласна державна адміністрація спільно з вищими навчальними закладами, громадськими організаціями та РТПП втілюватиме в життя особливий проект «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB», який є своєрідною надбудовою над усіма існуючими напрямами підтримки малого і середнього підприємництва на Миколаївщині. Про це розповів заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір в ході презентації напрямків, впроваджуваних Миколаївською ОДА по підтримці малого і середнього підприємництва на Миколаївщині у вівторок, 3 квітня.

Заступник голови ОДА зазначив, що завдяки успішній реалізації програм в рамках підтримки малого і середнього підприємництва Миколаївської області за результатами конкурсного відбору грантових проектів за кошти ЄС, проект, поданий ОДА «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB» став переможцем.

«Ми вдячні Віце-прем'єр-міністру України Геннадію Зубку і всій комісії по відбору за підтримку у впровадженні в області інноваційного кластеру. Зазначу, що проект дозволяє не конкурувати між собою науковцям, підприємцям і т.д., а вийти на абсолютно новий рівень, який до цього не використовувався в області, та й в Україні. Це, в свою чергу, дозволить застосувати принципи «стратегії блакитного океану», показавши стрімке зростання і прибутковість компаній, які можуть генерувати продуктивні бізнес-ідеї, створюючи не існуючий раніше попит на новому ринку, де практично відсутні конкуренти, замість того, щоб конкурувати з безліччю конкурентів на малоприбуткових ринках», - відзначив Олександр Кушнір.

Облдержадміністрація об’єднала довкола проекту Національний університет кораблебудування ім. Адмірала Макарова, Чорноморський національний університет ім. Петра Могили, Миколаївський національний університет ім. В.О. Сухомлинського, Регіональну торгово-промислова палату Миколаївської області, Миколаївський національний аграрний університет, Миколаївську філію Громадської організації «Українська Асоціація інвалідів АТО».

«RInnoHUB» дозволить об’єднати творчих, молодих вчених, бізнес-ідеї, допомогти ввести їх в одне русло, знайти джерело фінансування і створити все це на одному унікальному ресурсі.  Базис RInnoHUB полягає у створенні на початковому етапі «Бізнес-інкубатору». На конкурсній основі будуть відібрані учасники проекту. На цьому етапі вони будуть проходити навчання діловим наукам та генерувати, або вдосконалювати свої ідеї.

Разом з Бізнес-інкубатором буде працювати «Креативна лабораторія», завдяки цьому базису учасники проекту будуть розвивати творче інноваційне мислення та проектувати сучасні технології. Пройшовши етапи бізнес-інкубатору та креативної лабораторії ті, учасники, які згенерували ідеї переходять на етап Бізнес-акселератору. На цьому етапі буде розроблятися бізнес-план, інвестиційний паспорт проекту, аналізуватися проект і т.п. Після проходження цього етапу учасник проекту має на руках документацію для фінансових та технічних відносин з потенційним партнером.

«Випускники бізнес-акселератору будуть приймати участь на регіональних та міжнародних площадках пошуку інвесторів. Наприклад, це краудфандингові площадки: переваги краудфандинга в тому, що він дозволяє отримати фінансування без участі банків, венчурних фондів і бірж, або ICO -одна із технологій доступу до міжнародних інвесторів. Це абсолютно інноваційна техніка (blockchain) для нашої країни. В ході ICO команда проекту розпродає цифрові токени за інші види грошових коштів серед інвесторів, таким чином розширюючи можливості для залучення інвестицій у проекти», - розповів Олександр Кушнір.

Загалом, проект розрахований на три роки, за словами заступника голови ОДА, після цього він перейде на самоокупність і зможе функціонувати самостійно, і стане логічним продовженням заходів, здійснених командою облдержадміністрації для підтримки малого та середнього бізнесу в регіоні.

«Вищезазначене дозволить малому та середньому підприємництву розвиватися без перешкод та обмежень, створюючи нові перспективи та способи самореалізації. Нагадаю, що люди – це наша найвища цінність, тому працюємо разом на їх благо!», - резюмував Олександр Кушнір

Всі новини →