Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Докладно про «Електронне здоров’я»: вийшов новий випуск дайджесту змін в охороні здоров’я

05/04/2018

 П’ятий номер Дайджесту присвячений роботі електронної системи охорони здоров’я. Міністерство охорони здоров’я подає інструкції, як підключитися до системи «Електронне здоров’я» закладу і як підключити лікарів.

«Уже 2 квітня розпочався перший етап реформи фінансування охо­рони здоров’я — кампанія з вибору лікаря. Пацієнти можуть обирати свого лікаря первинної медичної до­помоги (сімейного лікаря, терапевта або педіатра), підписуючи з ним де­кларації. Всі декларації заповнюють­ся в системі «Електронне здоров’я», - нагадує заступник Міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

У цьому числі дайджесту МОЗ подає покрокову інструкцію, як підключитись до електронної системи медзакладам і як підключити лікарів. Наголошуємо, що декларації будуть заповнюватися в електронній формі. Керівник закладу має визначити одну або кількох людей, уповноважених приймати декларації та вносити дані в систему «Електронне здоров’я».

Своїм досвідом організації електронної системи ділиться Гадяцький район.

«У районі зараз усі сільські й міські амбулаторії, ФАПи, районну лікарню об’єднано в єдину мережу та підключено до Інтернету. Для цього ми придбали 119 комп’ютерів і за­безпечили у всьому районі швидкісний Інтернет. На ство­рення мережі й забезпечення її повноцінного функціону­вання пішло півтора року», - розповідає голова Гадяцької райдер­жадміністрації Олексій Матюшенко.

Про досвід підключення до електронної системи охорони здоров’я розповідає головний лікар ЦПМСД м. Мукачева Євген Мешко.

Чому не створюється єдиний державний інтерфейс? Навіщо отримувати ЕЦП для роботи з електронною системою охорони здоров’я? Хто повинен отримати ЕЦП і який тип ЕЦП потрі­бен для роботи з системою «Електронне здоров’я»? На ці та інші питання про електронну систему охорони здоров’я відповідаємо у цьому числі стіннівки.

Також ви зможете прочитати колонку Голови Національної служби здоров’я України Олега Петренка, якого нещодавно призначив на цю посаду Кабінет Міністрів.

П’ятий випуск Дайджесту вже надіслано медичним департаментам й управлінням, які мають поширити його у закладах охорони здоров’я. Крім того, дайджест можна скачати на сайті МОЗ за посиланням нижче, а також підписатися і отримувати дайджест на свою персональну скриньку: http://eepurl.com/dckP0D. Якщо ви підписалися, але не бачите дайджест у своїй скриньці – перевірте, будь ласка, папку «Реклама».

Просимо надсилати на адресу digest.moz@gmail.com фото розміщення дайджесту у вашому медзакладі.

Переглянути усі випуски дайджесту можна в розділі "Медичним працівникам": http://moz.gov.ua/dajdzhest-zmin-u-sistemi-ohoroni-zdorov%E2%80%99ja

Завантажити

 moz_digest_05_2018 (pdf, 2 Мб)

Всі новини →