Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївська область: рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в природних екосистемах

10/04/2018

 З настанням теплої та сонячної погоди протягом останніх декількох днів, на території Миколаївської області майже щоденно фіксуються пожежі в екосистемах.

Станом на 9 квітня на території Миколаївщини ситуація з пожежами на відкритій території залишається напруженою. Так, за минулу добу вогневі випадки сухої трави, сміття та очерету зафіксовані в Новоодеському, Веселинівському, Березнегуватському, Вітовському, Вознесенському районах області та в містах Миколаїв і Южноукраїнськ.

Загальна площа, яку пройшов вогонь сягає понад 14 га.

Непоодинокі випадки, коли вогонь розповсюджувався вкрай близько до приватного сектору, що в свою чергу, могло призвести до значних матеріальних втрат. Підрозділи Головного управління ДСНС України своєчасно реагують на звернення громадян та забезпечують гасіння.

Рятувальники наголошують! Шановні жителі нашого краю, не провокуйте пожежі в екосистемах! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Бережіть своє майно та життя! У екстрених ситуаціях звертайтеся за номером 101!

Пам’ятайте: джерелом загоряння в екосистемах є необережно кинутий сірник або недопалок. Небезпечними також можуть бути просочені мастилом, бензином, гасом чи іншою паливно-мастильною речовиною, ганчірки. А залишені на сонячній галявині пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це досить часто призводить до самозагоряння лісових масивів.

За інформацією ГУ ДСНС України у Миколаївській області

 

Всі новини →