Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

На Миколаївщині між пацієнтами та лікарями вже підписано 3632 декларації

11/04/2018

 У вівторок, 10 квітня, відбулась всеукраїнська селекторна нарада з питань впровадження медичної реформи під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка та в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. Миколаївщину на нараді представили заступник голови облдержадміністрації Валентин Гайдаржи та радник голови ОДА з соціально-гуманітарних питань Євген Шевченко. 

Нагадаємо, 2 квітня розпочалась національна кампанія «Лікар для кожної сім’ї». З початком кампанії у кожного з’являється можливість вільно обрати свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра. Кінцевого терміну підписання декларацій з лікарями не встановлено.

Так, кампанія з вибору сімейних лікарів розпочалася в усіх областях України. До системи «Електронне здоров’я» підключено 63% комунальних закладів  по всій країні, які надають первинну медичну допомогу, і щодня до них приєднуються нові установи. Загалом з часу запуску електронної системи охорони здоров’я по країні підписано понад 266 тисяч декларацій про вибір лікаря.

Як зазначив Євген Шевченко, процес по обранню сімейних лікарів, передбачений медичною реформою, на Миколаївщині розпочався вчасно, і на сьогодні вже підписано 3632 декларації між пацієнтами та лікарями, з 47 амбулаторіями та 311 лікарями.  Окрім цього, радник голови також відзначив, що  програма «Доступні ліки» в Миколаївській області за перший квартал виконана на 88,4%, по фінансуванню з планових призначень 7,4 млн грн, використано 6,5 млн грн.

В області проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота з населенням щодо впровадження медичної реформи.

Більше фото ТУТ. 

Всі новини →