Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Володимир Гройсман привітав працівників ракетно-космічної галузі з професійним святом

12/04/2018

 Шановні друзі!

Від імені Уряду та від себе особисто вітаю з професійним святом – Днем працівників ракетно-космічної галузі України та Всесвітнім днем космонавтики!

У добу державної незалежності України вдалося зберегти інфраструктуру для замкнутого циклу виробництва ракет та космічної техніки. За цей час завдяки українським ракетоносіям, на замовлення 25 іноземних держав, відбувся запуск понад 300 космічних апаратів. Усе це примножує позитивний імідж України як держави з потужним науково-технічним, високотехнологічним потенціалом.

Закономірно, що для подальшого економічного розвитку та нарощування свого промислового потенціалу питання відновлення та посилення ракетно-космічного виробництва є ключовим пріоритетом, що вимагає невідкладного визначення стратегічних напрямів на середньо-  та довгострокову перспективу.

Вже сьогодні налагоджено тісну співпрацю з провідними аерокосмічними компаніями світу, що дає можливість залучати в національну економіку значні обсяги зовнішніх інвестицій.

Але найбільша заслуга галузі полягає в тому, що вдалося зберегти професіоналів, відданих улюбленій справі, які передають досвід молодшим поколінням працівників. Саме завдяки активній позиції, фаховій підготовці та високому авторитету фахівців галузі реалізуються спільні проекти в космічній сфері з країнами Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки, а також іншими державами.

Українські підприємства космічної галузі на світовому ринку космічних послуг демонструють значні конкурентні переваги і є гордістю нашої країни. Все це дає впевненості, що набутий дорогоцінний досвід ми здатні примножувати, зміцнюючи науковий і виробничий потенціал національної економіки.

Висловлюю подяку всім працівникам галузі за сумлінну працю та високий професіоналізм, бажаю професійного зростання, міцного здоров’я і всіх гараздів!

 

                                                                              З повагою

Прем’єр-міністр України                    Володимир ГРОЙСМАН

 

Всі новини →