Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Учасники Всеукраїнської конференції організацій учасників бойових дій і ветеранів АТО високо оцінили програму підтримки воїнів антитерористичної операції Олексія Савченка, яка діє на Миколаївщині

13/04/2018

 У четвер, 12 квітня, в Миколаєві відбулась щорічна IV Всеукраїнська конференція організацій учасників бойових дій і ветеранів АТО. У зустрічі взяв участь заступник голови ОДА Олександр Кушнір, який поділився здобутками команди облдержадміністрації в сфері підтримки учасників бойових дій і ветеранів АТО.

Він наголосив, що робота облдержадміністрації в період з жовтня 2016 по теперішній час побудована системно та забезпечує підтримку різних векторів допомоги учасникам АТО. Робота в цьому напрямку знаходиться під особистим контролем голови облдержадміністрації Олексія Савченка.

«Прийшовши в жовтні працювати в Миколаївську ОДА, команда Олексія Савченка спільно зі свідомими депутатами обласної ради за 1,5 місяці змогла забезпечила всіх інвалідів 3-ї групи квартирами. Черга була закрита у грудні 2016 року. Одразу ж в грудні прийнята комплексна програма «Турбота», яка пріоритетно за всіма напрямками піклується про підтримку учасників АТО та їхніх сімей», - зазначає Олександр Кушнір.

Так, фінансування виділене на допомогу та підтримку учасників АТО у 2018 році майже в 164 рази перевищує відповідний показник 2016 року та складає 32,8 млн грн.

У 2018 році в підтримку соціальних гарантій, що надаються державою з Миколаївського обласного бюджету виділено 1,5 млн на виплату матеріальної допомоги сім’ям загиблих учасників АТО, яка не надавалась до 2017 року. Починаючи з 2018 року передбачено щомісячну матеріальну допомогу дітям військовослужбовців, які загинули у розмірі 1 тис грн. У 2017 на оздоровлення родин учасників АТО використано 2,7 млн грн, чим скористалось вже 900 родин.

У 2017 році було придбано 37 квартир для учасників АТО на суму 17 млн грн. На 2018 рік передбачено придбання 45 квартир на суму 20 млн грн.

Також, впроваджено підтримку громадських організацій учасників АТО, що дозволяє оперативно вирішувати проблеми атовців. У 2018 році виділено фінансування у розмірі 1,3 млн грн.

Відповідно до обласної програми територіальної оборони передбачено 1 млн грн на поліпшення матеріально-технічного забезпечення загонів тероборони, проведення навчань, зборів, тренувань тощо.

Крім того, наразі впроваджується ряд проектів, які дозволять учасникам бойових дій ставати учасниками підприємницької діяльності.

Так, впроваджено програму підтримки учасників антитерористичної операції. Яка передбачає виділення 50 тис. грн на відкриття власної справи учасниками АТО. Загальна сума на ці потреби складає 1 млн грн. Також, діє програма часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими малим та середнім бізнесом для реалізації проектів. В області створюється проект, який буде навчати, в тому числі, і учасників АТО як створювати власну справу - «ІННОВАЦІЙНИЙ КЛАСТЕР «РЕГІОНАЛЬНИЙ ІННОВАЦІЙНИЙ HUB».

Всіма учасниками конференції було відзначено, що облдержадміністрація проводить системну роботу у напрямку допомоги учасникам АТО. "Акцентую, що тільки разом ми зможемо зробити ще більше, не в супротиві, а спільно з громадськими організаціями, волонтерами, депутатами, усіма, хто переймається цими питаннями. Нагадаю, що люди – це наша найвища цінність, а Герої АТО, які самовіддано захищають кожного з нас – наш тил та гордість, тому працюємо разом на їх благо!» , - прокоментував Олександр Кушнір.

Всі новини →