Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

«Лікарі без кордонів» передали Миколаївській області ліки від гепатиту С на суму понад 2.8 млн грн

13/04/2018

 Міжнародна медична гуманітарна організація Médecins Sans Frontieres (MSF) / «Лікарі без кордонів» передала високоефективні препарати для лікування гепатиту С для 550 людей в Миколаївському обласному центрі паліативної допомоги та комплексних послуг на суму понад 2,8 млн грн. Ці препарати рекомендовані Всесвітньою Організацією здоровоохраненія (ВООЗ).

Це друга передача ліків в рамках прогами MSF по лікуванню гепатиту С серед когорти з 1000 людей в Миколаївській області.

Сто п'ятдесят пацієнтів, які живуть з ВІЛ та гепатитом С, вже перебувають у рамках проекту з грудня 2017 року на лікуванні в Миколаївському обласному центрі паліативної допомоги та комплексних послуг Миколаївської обласної ради.

У четвер, 12 квітня 2018 року, завдяки передачі нових ліків, розпочали лікування від гепатиту С ще п'ятсот п'ятдесят людей, що живуть з ВІЛ та гепатитом С в Миколаївському обласному центрі паліативної допомоги та комплексних послуг Миколаївської обласної ради.

Программа з лікування когорти з 1000 пацієнтів реалізується у співпраці з МОЗ України, Управлінням охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації та Миколаївським обласним центром паліативної допомоги та інтегрованих послуг.

Серед учасників програми лікування – більшість – це пацієнти з ко-інфекцією ВІЛ, а також до програми увійдуть люди, які в минулому вживали наркотики та медичні працівниці, інфіковані вірусом гепатиту С.

«Окрім ефективного лікування в рамках проекту, пацієнтам надається психосоціальний супровід та інформаційна підтримка. Цей комплексний підхід допомагає нам здобути більшу довіру пацієнтів та надати їм інформацію про гепатит С. Це перевірений шлях до підвищення прихильності до лікування та подолання стигми та дискримінації», – каже д-р Марсело Навейра, менеджер з медичної діяльності MSF в Миколаєві.

Нагадаємо, що у червні 2017 року Миколаївською облдержадміністрацією та Асоціацією "Лікарі без кордонів" було підписано Меморандум щодо реалізації Програми з обстеження та лікування вірусного гепатиту С. З того ж року MSF у співпраці з обласними закладами охорони здоров'я проводить діагностику пацієнтів і надає необхідні ліки та обладнання.

Всі новини →