Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Освіта - це галузь, яка працює на майбутнє, - Олександр Кушнір

16/04/2018

 13 квітня, заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір взяв участь у семінарі щодо питань освітньої реформи, який проводився у Центрі розвитку місцевого самоврядування з представниками ОТГ та навчальних закладів Миколаївщини за участі фахівців Центру та експерта офісу уповноваженого Президента України з прав дитини Павла Шульги.

Олександр Кушнір нагадав присутнім, що наприкінці січня на колегії облдержадміністрації голова ОДА Олексій Савченко оголосив 2018 рік роком освіти та інклюзивного навчання, зазначивши про проведення роботи щодо реалізації завдань у реформуванні освітньої галузі Миколаївщини.

Заступник голови ОДА вказав, що реформування освіти повинне враховувати усі перспективи впровадження децентралізації. «Реформа децентралізації, ініційована Президентом Петром Порошенком, на моє тверде переконання є неспинною і активно впроваджується, долаючи усі виклики, що виникають. Освіта - це та галузь, в якій за один день ніхто не відчує зміни, водночас вона працює на майбутнє. І те, над чим ми працюємо разом, спрямовується лише задля досягнення основної цілі – створення якісно нових умов для навчання дітей. І вже потім, коли діти зростають із новим баченням – результат є об’єктивним та видимим», -  сказав Олександр Кушнір.

Наразі профільні фахівці працюють над ефективною мережею опорних навчальних закладів. Увага приділяється і навчанню педагогів, в тому числі, і спеціалістів, які працюватимуть з учнями з особливими освітніми потребами. Окремо увага приділяється роботі над проектами Нової української школи та Нового освітнього простору.

«Завдання – зробити максимально все, щоб діти хотіли йти в школу та мали змогу отримувати рівні для всіх, високі знання. Перші результати цієї роботи будуть вже у вересні цього року, коли учні підуть до школи. Такі заходи як сьогоднішній – змога обговорити, визначити, вирішити проблемні питання, які так чи інакше виникають у роботі та зробити все, аби їх уникнути», - прокоментував Олександр Кушнір.

Заступник голови ОДА зауважив, що лише працюючи спільно: облдержадміністрація, ОТГ, райони, школи, громадськість – усі заплановані завдання зможуть бути реалізовані. «Чим швидше будуть використані переваги децентралізації, тим швидше і громада, і діти відчують, які перспективи та можливості у них з’явилися. Разом працюємо над створенням добробуту та якісної освіти на місцях і пам’ятаємо, люди – найцінніше, що є в громади, а діти – наше майбутнє!», - резюмував Олександр Кушнір.

Всі новини →