Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА відбулась нарада щодо роботи габаритно-вагових комплексів

17/04/2018

 У понеділок, 16 квітня, в облдержадміністрації під керівництвом в.о. голови ОДА В’ячеслава Боня відбулась нарада щодо роботи габаритно-вагових комплексів на території Миколаївської області. В нараді взяли участь заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи, представники Служби автомобільних доріг, Укртрансбезпеки та поліції.

Учасники наради обговорили стан робіт та проблемні питання щодо введення в експлуатацію наявних в області ГВК та питання закупівлі додаткових комплексів.

В’ячеслав Бонь відзначив, що Миколаївська облдержадміністрація зробила все, щоб ГВК на Миколаївщині працювали як належить. Наразі залишається відкритим питання обслуговування комплексів, яке входить до обов’язків управління Укртрансбезпеки, але через недобір кадрів Укртрансбезпека не здатна в повному обсязі виконувати покладені на управління функції.

Відмітимо, що ще у 2017 році за ініціативою Миколаївської ОДА в обласному бюджеті було закладено кошти для придбання габаритно-вагових комплексів із розрахунку на те, що управління Укртрансбезпеки збільшить чисельність працівників для їх обслуговування. Зазначимо, що у минулому році за кошти виділені  Європейською комісією Укртрансбезпека придбала 4 габаритно-вагових комплекси. Наразі з них діє лише один саме через брак кадрів.

В’ячеслав Бонь зазначив, що при умові, що з чотирьох закуплених комплексів три є незадієними, закупівля додаткових ГВК на даний час є недоцільною. При цьому, в.о. голови ОДА акцентував, що кошти на закупівлю будуть виділені за потреби при умові збільшення штату працівників Укртрансбезпеки.

«В минулому році ОДА внесла відповідні зміни у програму, що дозволяє обласному бюджету закуповувати ГВК, але без поповнення штату Укртрансбезпеки це немає сенсу. На жаль, поки що, працювати на ГВК немає кому. Як тільки буде укомплектований штат в Укртрансбезпеці і буде потреба в закупівлі додаткових ГВК, то облдержадміністрація виділить кошти», - сказав  В’ячеслав Бонь.

Щодо інших питань, в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрій Максименко доповів, що на сьогодні на трасі Н-14 є майданчик, який дозволяє  здійснювати вагово-габаритний контроль.

«Також пройдено обстеження ще чотирьох ділянок. На даний момент у нас будуть п’ять майданчиків, і до 12 ми в цьому році вийдемо», - відмітив Андрій Максименко.

За підсумками наради було вирішено додатково звернутись до керівництва Укртрансбезпеки України та Кабінету Міністрів України щодо збільшення штату миколаївського підрозділу Укртрансбезпеки. Представнику місцевого управління було наголошено на необхідності використати всі встановлені законодавством засоби для вирішення зазначеного питання.

 

Всі новини →