Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА відбувся брифінг з питань взаємодії військових комісаріатів Миколаївщини з місцевими органами влади та самоврядування

27/04/2018

 26 квітня в Миколаївській обласній державній адміністрації відбувся брифінг з питань ефективної взаємодії військових комісаріатів Миколаївської області з місцевими органами влади та самоврядування.

У заході взяли участь виконуючий обов’язки голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, військовий комісар Миколаївського обласного військового комісаріату полковник Сергій Іванов, представник Головного управління національної поліції в Миколаївській області, голови районних державних адміністрацій, посадові особи Миколаївського обласного військового комісаріату та військові комісари районних (міських) військових комісаріатів.

Військовий комісар Миколаївського обласного військового комісаріату полковник Сергій Іванов під час вступного слова звернув увагу присутніх на те, що в умовах сьогодення одним з найбільш вагомих завдань є комплектування військових частин Збройних Сил України професійними кадрами. У зв’язку з цим перед військовими комісаріатами, органами державної влади та місцевого самоврядування стоїть безліч питань щодо роботи з місцевим населенням та підвищення рівня привабливості військової служби.

У ході свого виступу начальник відділу комплектування та призову підполковник Віталій Колодкін довів до присутніх стан справ з питань відбору кандидатів на військову службу за контрактом та призову громадян України на строкову військову службу. Після чого, Віталій Колодкін запропонував органам державної влади та місцевого самоврядування розглянути питання щодо можливості забезпечення військовослужбовців одноразовою грошовою допомогою, яка надасть змогу покрити першочергові витрати військовослужбовців.

Також, Віталій Колодкін звернувся до представника Головного управління національної поліції в Миколаївській області щодо сприяння у вирішенні питання притягнення до відповідальності громадян України, які ухиляються від військової служби.

Начальник відділу територіальної оборони Миколаївського обласного військового комісаріату полковник Роман Токаренко звернув увагу на можливостях взаємодії військового комісаріату з органами державної влади щодо організації та ефективної роботи з питань формування підрозділів територіальної оборони та проведенні заходів бойового злагодження.

Заступник військового комісара Миколаївського обласного військового комісаріату полковник Віктор Мамчур зазначив, що у наступному році планується переформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Визначив обсяг питань для вирішення яких необхідна допомога місцевих органів влади.

Виконуючий обов’язки голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь наголосив: «Завдяки конструктивному діалогу та плідній роботі військових комісаріатів та керівництва області нам вдасться знайти шляхи вирішення нагальних питань, які стоять перед нами».

Всі новини →