Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Пішов з життя учасник Другої світової війни, визволитель Миколаївщини Олексій Опанасович Мальований

15/05/2018

 На 94-році життя зупинилося битися серце ветерана  та учасника Другої світової війни, який проживав на території Первомайського району в селі Лозоватка.

Олексій Опанасович визволяв Миколаївщину у складі Другого українського фронту. Ветеран був відзначений орденом Червоної зірки, орденом Великої Вітчизняної війни, медаллю «За відвагу» та завжди з радістю спілкувався з учнівською молоддю та гостями, розповідав про воєнні роки. У 22 роки він пішов на війну. «Тоді з Лозоватки були призвані 44 чоловіки, але після закінчення війни повернулися додому лише четверо визволителів. Я служив розвідником. Багато тоді німців ми взяли у полон так званих «язиків». Від розвідників під час війни залежало багато людських життів і результатів військових операцій», - часто повторював Олексій Опанасович при житті.

Повернувшись до рідного села, наш визволитель збудував будинок, виростив п’ятеро дітей та працював до сімдесяти років у колгоспі. Мав велику пошану серед односельців і взагалі серед жителів Первомайського району.

Первомайська райдержадміністрації висловлює співчуття рідним і близьким з приводу важкої втрати шанованого жителя Первомайщини. 

Всі новини →