Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заходи в бібліотеках Первомайської РЦБС до Дня пам’яті і примирення та 73-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні

15/05/2018

         В бібліотеках Первомайської РЦБС 8 та 9 травня проводилися заходи вшанування пам’яті героїв  воєнних років, оформлені книжкові виставки, лунали вірші та пісні про безсмертний подвиг покоління, яке перемогло нацизм і врятувало людство, учасники та діти  війни розповідали про ті важкі часи.

       В Болеславчицькій бібліотеці відбулась година пам’яті «Пам'ять потрібна живим». Учасників та дітей Другої світової  війни вітали: сільський голова А. Попов,  працівники сільської ради, вихованці дитячого садка «Берізка» (завідуюча Ю. Бурдейна), колектив художньої самодіяльності «Берегиня» (керівник Н. Кліщенко), бібліотекар сільської бібліотеки – філії, голова ветеранської організації села О. Брижатюк.

     
Ніхто не забутий
На попіл ніхто не згорів
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.
І доки є пам’ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі живі.


      Цими рядками було розпочато годину-спогад «Стоїть обеліск і на нім імена, які вкарбувала навіки війна» з членами Університету третього віку в Романовобалківській бібліотеці-філії. Діти війни Шевченко К.А. та Маляренко О.Г.- розповіли про тяжкі часи свого дитинства. Учні школи  розповідали вірші про війну, а також звучали пісні на воєнну тематику. Завідуюча бібліотекою Мармалюк І.В. ознайомила присутніх із книжковою виставкою «Пам’ять вічна! Пам’ять жива!».

     Районна бібліотека для дітей представила - історичне досьє «І пам'ять, і шана, і слава  усім, хто перемогу приніс», а центральна бібліотека -  патріотичний майданчик «Сторінки Слави й Безсмертя». Урок історичної пам’яті «Друга світова: хроніка подій» відбувся в Мигіївській бібліотеці; година пам’яті «Роки війни – століття пам’яті» організована в Підгороднянській, Степківській, Підгір’ївській бібліотеках- філіях. Візит вітання «Вшануємо  за подвиг» відбулись в Лисогірських,  Довгопристанській бібліотеках. Бібліотекарі Кам’янобалківської, Станіславчицької, Чаусівської 2 бібліотек,  учасники мітингу – реквієму «Пам’ять про вас бережуть нащадки». До уваги відвідувачів бібліотек   матеріали книжкової виставки «Пам’ять вічна! Пам’ять жива!»

     Всі бібліотечні працівники прийняли участь в організації та проведенні  мітингів до Днів  пам’яті та примирення, присвячені жертвам Другої світової війни.

Всі новини →