Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В Первомайському районі активно продовжується процес добровільного об'єднання територіальних громад

30/05/2018

Впровадження реформи децентралізації почалося  на базі «Стратегії-2020» Президента України, «Концепції реформи місцевого самоврядування» та законодавчого пакета, напрацьованого урядом та парламентом. На сьогодні в Україні активно проходить процес формування нової системи адміністративно-територіального устрою – утворення об’єднаних територіальних громад.

В Україні розпочався процес добровільного об’єднання територіальних громад починаючи з 2014 року, який триває і сьогодні. Першою і поки ще єдиною об’єднаною територіальною громадою  в Первомайському районі стала   Кам’яномостівська ОТГ.

Далі були спроби об’єднання й інших сільських рад, які нажаль так і не підтримані громадами населених пунктів сільських рад, а в деяких випадках не доопрацьовано процедуру завершення об’єднання в територіальну громаду.

В Первомайській райдержадміністрації продовжується робота з підтримки впровадження механізму децентралізації на Первомайщині.  В цьому році було оновлено склад районної робочої групи із забезпечення виконання регіонального плану заходів, спрямованих на активізацію реформування місцевого самоврядування та державну підтримку добровільного об’єднання територіальних громад для покращення роботи в цьому напрямку.

Нещодавно голова райдержадміністрації за запрошенням сільського голови відвідав Софіївську сільську раду, де рішенням XXV позачергової сесії Софіївської сільської ради сьомого прийнято рішення про надання згоди на об’єднання територіальних громад  Софіївської, Мигіївської та Романовобалківської сільських рад в територіальну громаду   з адміністративним центром у селі Мигія.

Тож в Первомайському районі активно продовжується процес добровільного об'єднання територіальних громад.

 

Всі новини →