Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Федір Барна: «В Миколаївському аеропорту все готове до прийому та відправки пасажирів. Найближчим часом розпочнуться регулярні рейси»

31/05/2018

             В.о. директора КП «Миколаївський міжнародний аеропорт» Федір Барна впевнений: найближчим часом Миколаїв почне приймати та відправляти по декілька пасажирських рейсів на день, адже для цього на очолюваному їм підприємстві створено всі умови. Про це він повідомив журналістам місцевих ЗМІ під час екскурсії, що була влаштована з метою демонстрації стану готовності аеропорту до регулярних рейсів.

- Сертифікат, який ми щойно отримали, підтверджує нашу готовність до роботи навіть у найскладніших погодних умовах, - підкреслив Федір Барна. – Для цього ми закупили сучасне обладнання та закінчуємо його монтаж. Дозвіл на здійснення вантажних та пасажирських перевезень надається відповідними додатками, які видаються по мірі виконання аеропортом певних умов. Зокрема, для забезпечення пасажирських перевезень необхідна або власна хендлінгова компанія, чи така, що працює на умовах аутсорсінгу.

Остання модель видається керівнику найбільш економічно доцільною, і саме про початок роботи такої компанії в Миколаєві проведено попередні переговори, а вже найближчим часом Федір Барна планує підписання відповідної угоди. В.о. директора аеропорту провів журналістів приміщеннями щойно відремонтованого терміналу, продемонструвавши його повну готовність для прийому та відправки пасажирів.

- Вже дуже скоро ми полетимо, - з ентузіазмом наголошує Федір Барна. – Однак, спочатку ми маємо підписати договір з хендлінговою компанією. Це дозволить внести зміни до їхнього сертифікату, і, відповідно, зміни до нашого додатку до сертифікату. Ця процедура займе нетривалий проміжок часу, але це обов'язковий крок на шляху до відновлення аеропорту. А найближчі регулярні рейси плануються у Київ, Турцію, Єгипет, Ізраіль, Білорусь. Крім того, існує така річ, як співдружність аеропортів, тому ми не розглядаємо Херсон та Одесу як конкурентів, яких треба перемагати. Бо немає сенсу ділити між собою умовних трьох пасажирів. Треба зробити так, щоб їх у кожному з наших аеропортів було , щонайменше, три тисячі щодня. Завдяки найсучаснішому обладнанню та високій якості ремонту злітно-посадочної смуги, а також надзвичайно вдалій розі вітрів та географічному положенню, ми вже сьогодні можемо виконувати роль запасного летовища, наприклад, для Одеси. І, до речі, сьогоднішні планові навчання з цивільного захисту, коли усі наші служби надавали, за легендою, допомогу літаку, що здійснив аварійну посадку, переконливо довели, що миколаївський аеропорт готовий до найскладніших завдань у біль-якому режимі.

Окремо в.о. директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Федір Барна подякував голові Миколаївської обласної державної адміністрації Олексію Савченку та Міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну за постійну підтримку в організації роботи комунального підприємства та його запуску.

Всі новини →