Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Медична реформа в дії: наближення меддопомоги до населення

19/08/2013

Одним із завдань медичної реформи є наближення медичної допомоги до населення, у першу чергу – сільського. На Миколаївщині зроблено ще один крок у цьому напрямку.

16 серпня на урочисте відкриття сімейної амбулаторії у с.Михайло-Ларине зібрались не тільки мешканці села, а й поважні гості – заступник голови облдержадміністрації Наталія Іванцова, депутат Верховної ради Микола Жук, начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Світлана Хотіна, голова районної райдержадміністрації Альона Ракова, депутат обласної ради Олександр Шабільянов, голова сільської ради, головний лікар Жовтневої ЦРЛ.

У своєму зверненні Наталія Іванцова сказала, що створення цієї сімейної амбулаторії відбулось завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на наближення медицини до пацієнта та покращення  надання медичних послуг населенню. Тільки завдяки спільним зусиллям місцевої громади та влади стало можливим втілення такого проекту.

Село Михайло-Ларине нараховує 1964 мешканця, серед яких 330 дітей. Медична допомога надавалась силами фельдшерсько–акушерського пункту. Громадою села було прийняте рішення – на базі вільних приміщень дитячого садка створити сімейну амбулаторію. Зібрані кошти – близько 13 тисяч гривень на ремонт. До вирішення питання підключилась сільська рада, виділивши близько 35 тисяч гривень, фонд ПРООН – біля 20 тисяч. Але найвагомішу частку – 200 тисяч гривень виділено з районного бюджету.  Тепер мешканці населеного пункту мають сімейну амбулаторію, розташовану у сучасному, просторому та світлому приміщенні.

Світлана Хотіна представила громаді сімейного лікаря – Романа Мільчева, випускника Національного медичного університету ім.О.Богомольця. Молодий лікар родом з Одеської області. Закінчивши інтернатуру, прийняв рішення залишитись на Миколаївщині. Це рішення було підтримано та стимульовано усіма гілками влади – на виконання обласної програми «Медичні кадри» вже сьогодні вирішено питання житла для молодого спеціаліста. Під час урочистого зібрання сімейному лікарю вручено ключі від автомобіля «ВАЗ 2170», придбаного за кошти районної ради, з побажанням якнайшвидше надавати допомогу мешканцям села.

Щодо обладнання амбулаторії, то за словами депутата обласної ради Олександра Шабільянова, який приймав активну участь у оснащенні амбулаторії, її комплектація відповідає табелю оснащення та дозволить мешканцям села отримати якісну медичну допомогу першого рівня.

Після перерізування стрічки усі гості та мешканці села оглянули приміщення сімейної амбулаторії, відзначивши, що сюди дуже приємно заходити. А до молодого лікаря вже під час відкриття почали звертатись по допомогу пацієнти.

Всі новини →