Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Агропромисловий розвиток на Миколаївщині: стабільність та результативність

19/08/2013

На Привокзальній площі відбувся черговий ярмарок, на якому свою продукцію представляли працівники аграрної сфери з усієї області. На ярмарку був присутній директор департаменту агропромислового розвитку в Миколаївській області В. Травянко. Він зазначив, що проведення таких заходів є непорушною щорічною традицією, яка триває вже більш десяти років. Як зауважив В.Травянко, такі ярмарки є своєрідним підсумком річної праці аграріїв Миколаївської області.

Березневі морози, що почалися в розпал весняної посівної, змусили похвилюватися аграріїв України, у тому числі і Миколаївщини. І тому були вагомі причини – затримка посівної могла обернутися зниженням врожайності. Деякі експерти навесні наголосили о майбутніх проблемах зі збору фруктів. Мовляв, неочікувані морози нашкодили садам. Проте, незважаючи на капризи мінливого березня, миколаївські споживачі все ж таки забезпечені якісними продовольчими товарами місцевого виробництва.

Щодо озимих культур, головний аграрій області зазначив, що всього було посіяно 644 тис. га цих рослин в Миколаївській області, які успішно витримали зимові холоди.

Що стосовно зернових культур, ще до наступу заморозків було посіяно 80 тис. га: ячмінь, горох, овес.

З маслинних культур були засіяні поліпшені сорти соняшника.

В.Травянко задоволений роботою аграрних підприємств. Активно та результативно виконуються доручення Президента України про продовольчу безпеку. Вживаються заходи щодо впорядкування діяльності організованого аграрного ринку та стимулювання виходу на нього сільгоспвиробників.

Навесні на обласному рівні була проведена сумісна нарада з аграріями та науковими працівниками щодо технології захисту рослин в 2013 році. Отже, завдяки цьому заздалегідь зробленому кроку, наразі є можливість передбачити неприємні погодні «сюрпризи», які негативно впливають на врожайність.

Директор департаменту агропромислового розвитку в Миколаївській області поділився добрими прогнозами: населення й подалі буде забезпечено якісними продовольчими товарами місцевого виробництва. Як сказав В. Травянко: «Буде і хліб, і до хлібу».

Переглянути відео

Всі новини →