Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА відбулася зустріч з директором центру інформації та документації НАТО в Україні

19/06/2018

              У вівторок, 19 червня, перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь зустрівся з директором центру інформації та документації НАТО в Україні пані Барборою Маронковою. Учасники зустрічі обговорили важливість розповсюдження достовірної інформації серед населення щодо роботи НАТО та розвінчання усталених міфів про організацію, які склалися у свідомості українців. ФОТО.

«Ми раді вітати вас на Миколаївщині. Хочу запевнити, що Україна дуже добре розуміє важливість співпраці з НАТО.  Саме тому ще в 1997 році ми підписали Хартію про особливе партнерство з НАТО, і саме тому минулого року наша Верховна Рада на законодавчому рівні закріпила вступ до НАТО, курс в НАТО як один із пріоритетів нашої зовнішньої політики. Але на жаль, при цьому розуміння - що таке НАТО багато в чому базується на тих міфах, які були в Радянському Союзі масовою пропагандою закладені у голови, мабуть, мого і більш старшого покоління.  Я  розумію, що нашій молоді не вистачає вичерпної інформації про те, що є НАТО, тому я впевнений, що треба доносити – НАТО – це не тільки шлях до колективної безпеки, це в принципі цивілізаційний вибір, шлях до тих цінностей, які сповідують країни-члени НАТО, і це шлях до тих стандартів і до тієї якості життя, яка є в більшості країн-членів НАТО, тому ще раз підкреслюю - ми раді співпраці з вами і з готовністю вислухаємо ті питання і пропозиції з якими ви до нас приїхали», - зазначив В’ячеслав Бонь.

В свою чергу пані Барбора Маронкова від імені Центру документації та інформації НАТО подякувала за теплий прийом, наголосивши, що це її перший візит у Миколаївську область. «Також хочу подякувати за ваше сприяння у розміщенні виставки «Формула безпеки Україна – НАТО», яка була у Миколаєві як і в інших 11 містах», - сказала пані Барбора Маронкова. Вона додала, що Центр сьогодні працює з урядовими, громадськими, недержавними організаціями, місцевими органами державної влади задля того, щоб всебічно та повно поширювати правдиву інформацію про НАТО.

В’ячеслав Бонь, окреслюючи питання інформування жителів області щодо діяльності НАТО, зазначив, що на державному рівні затверджена Концепція вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017-2020 роки, а в області цьогоріч було уведено в дію розпорядження голови ОДА про затвердження плану заходів щодо реалізації концепції вдосконалення інформування громадськості з питань НАТО.

«На виконання цього розпорядження на всіх сайтах районних державних адміністрацій та на сайті ОДА були створені відповідні рубрики, в яких міститься інформація, покликана розвінчувати міфи про діяльність організації. Якщо  говорити про цифри, проводиться відповідний моніторинг і за перше півріччя цього року у місцевих ЗМІ біля 1000 публікацій стосовно співпраці з НАТО, інформаційної компанії  і т.д.  Після російської агресії населення усвідомило, куди треба рухатися і тому сприйняття НАТО змінюється. Крім того, у вищих освітніх закладах створено центри євроатлантичної інтеграції. В освітніх закладах проводяться тематичні уроки, лекції, круглі столи – це системна робота, яка потребує динамічності», - пояснила в.о. начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олена Іваненко.

Зазначимо також, що сьогодні за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні проводиться тренінг для представників Миколаївської ОДА та райдержадміністрацій – «Синергія громадських та урядових інституцій щодо інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції».

Всі новини →