Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

"Військовий флот має обслуговуватись на Миколаївському суднобудівному заводі ", - Олексій Савченко

25/06/2018

       Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко впевнений, що флот Військово-морських сил ЗСУ має обслуговуватись та ремонтуватись на Миколаївському суднобудівному заводі (раніше - суднобудівний завод ім.61-комунара, - ред). Про це очільник області повідомив на зустрічі з профспілковим комітетом підприємства (ВІДЕО).

"Я мав розмову з командуючим Військово-Морських Сил ЗСУ віце-адміралом Ігорем Воронченком і ми домовились, що український військовий флот повинен обслуговуватись, ремонтуватись саме тут – на Миколаївському суднобудівному заводі. Сьогодні державне підприємство “Миколаївський суднобудівний завод” має замовлення - це чудова робота новопризначеного керівника підприємства.Впевнений, що і наш український військовий флот має обслуговуватись у нас на верфі. І це те, що ми зробимо. Об’єднавшись, ми робимо все можливе , щоб миколаївський завод зміг розвиватись і підтримувати оборонну галузь країни”, - прокоентував Олексій Савченко.

Підтримав голову облдержадміністрації і генеральний директор “Миколаївського суднобудівного заводу” Валерій Калашніков: “Для нас - це завдання номер один - сворення на нашій базі єдиного центру з ремонту суден ВМС, як це було раніше. Ми це можемо, вміємо, хочемо”.

Нагадаємо, що минулого тижня голова Миколаївської ОДА зустрівся з представниками профспілки Миколаївського суднобудівного заводу. Очільник області наголосив, що завдяки зусиллям і підтримці Президента України Петро Порошенко, вирішується проблемне питання стратегічного підприємства - погашення заборгованостей робітникам заводу (http://www.mk.gov.ua/ua/news/?id=50909).

Олексій Савченко пояснив, що було розроблено відповідний механізм, завдяки якому робітники заводу вже отримали перші виплати на суму 3,1 млн грн. Надходження йдуть за рахунок збільшення статутного капіталу - фонд було підприємства було збільшено на 40 млн грн і зараз він складає більше 236 млн грн. В свою чергу, до кінця цього року заборгованість у 40 млн грн буде повністю закрита.

Всі новини →