Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Тобі, Первомайщино наші таланти!

02/07/2018

 

В Первомайському з великою повагою ставляться до народних традицій.  Жителі сіл завжди разом відзначають свята, які ведуть свою історію з глибини віків. Первомайщина здавна відома багатими і різноманітними пісенними традиціями. З метою сприяння реалізації державної та регіональної культурної та етнокультурної політики, популяризації, збереженню та розвитку української національної культури, вихованню  любові до рідної землі, батьківщини на території району було започатковано огляд ансамблів народної пісні  та солістів-вокалістів «Тобі, Первомайщино наші таланти».

26 червня в селі Лиса Гора відбувся ІІ тур районного огляду ансамблів народної пісні  та солістів-вокалістів «Тобі, Первомайщино наші таланти». І тур проходив 15 червня в с. Степківка,  третій – заключний відбудеться в с. Мигія де  буде обрано найталановитіші колективи та вокаліст району.

Громада села Лиса Гора та населених пунктів району мала можливість спостерігати з великої сцени виконання  народної пісні вокалістами та народними ансамблями району. 

На заході були присутні голова райдержадміністрації Володимир Вовк та депутат обласної ради Михайло Талпа, які завітали щоб підтримати учасників огляду.

Очільник району наголосив, що саме ви даруєте нам тепло своєї душі, радість спілкування з прекрасним, зберігаєте для нас і наших дітей чисте джерело українських народних пісень. Я щиро бажаю колективам  успішних виступів, а громаді отримати задоволення від цього заходу.

 «Ми започаткували цей фестиваль аби показати всім, що Первомайщина багата талантами, які варті виступати на великій сцені! І поки наш конкурс талантів набиратиме оберти в Первомайському районі, ми працюватимемо над тим, щоб вивести його на обласний рівень», - підкреслив у своєму виступі Михайло Талпа.

Після завершення виступу голова райдержадміністрації Володимир Вовк та депутат обласної ради Михайло Талпа привітали переможців ІІ туру та побажали нових звершень та перемог.

Всі новини →