Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми

09/07/2018

  03.07.2018 в управлінні соціального захисту населення Первомайської районної державної адміністрації відбувся «круглий» стіл   за участю представників управління, служби у справах дітей, ПРЦСССДМ,  сектора превенції Первомайського ВП ГУНП з нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

 Одним із головних напрямків в обговоренні даної проблеми було проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань протидії торгівлі людьми, узагальнення роботи щодо ідентифікації, виявлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми в Первомайському районі,  зокрема внутрішньо переміщених осіб, щодо роз’яснення ризиків потрапляння в дану ситуацію та можливостей отримання постраждалими комплексної допомоги в межах компетенції. Протягом І  півріччя розроблялися буклети та листівки щодо торгівлі людьми, які розповсюджувалися по сільським радам району, ОТГ, школах, громадських містах, публікувалися періодично статті в пресі. Відмічено, що на постійній основі в управлінні соціального захисту оновлювалися стенди  з даного питання, проводилася роз»яснювальна робота серед населення з питань поінформованості суспільства щодо шляхів убезпечення від потрапляння до ситуацій торгівлі людьми, про їх нові тенденції.

   Присутні були ознайомлені з Конвенцією Ради Європи, окремими статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України стосовно питань протидії торгівлі людьми, щодо правових та психологічних консультацій. 

Всі новини →