Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

За послугами - до органів Пенсійного фонду

10/07/2018

     Як відомо, для вирішення різноманітних пенсійних питань громадяни звертаються до управлінь Пенсійного фонду. Але слід відмітити, що в органах Фонду допомогти можуть не лише пенсіонерам, адже перелік послуг, які надаються у відомстві, досить значний і постійно розширюється.

Тож нагадаємо, що до послуг, які надаються Первомайським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Миколаївської області відносяться:

- консультація громадян з питань пенсійного законодавства;

-  надання інформації з реєстру застрахованих осіб державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування;

- призначення  та перерахунок пенсії;

- призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною;

- встановлення надбавок, підвищень, додаткової пенсії, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством;

- видача пенсійних посвідчень (у тому числі електронних посвідчень);

- підтвердження на комісії стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсії на пільгових умовах або за вислугу років;

- зміна способу виплати пенсії та виплата недоотриманої пенсії;

- переведення пенсійної виплати за новим місцем проживання;

-  видача довідок про розмір пенсії та перебування на обліку;

- оформлення допомоги на поховання;

- надання послуг в електронному вигляді;

- надання інформації про умови, порядок призначення, перерахунку, виплати пенсій, сплату обов’язкових платежів;

- правова оцінка документів для призначення (перерахунку) пенсій;

- розгляд заяв від осіб відповідно до закону України "Про звернення громадян";

- поновлення виплати пенсії.

Отже, з наведеного переліку послуг стає зрозуміло, що в Первомайському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України Миколаївської області послуги та консультацію можуть отримати не тільки одержувачі пенсій, а й люди передпенсійного віку, та й узагалі всі громадяни, які цікавляться тим, як за них роботодавці сплачують страхові внески, скільки років стажу вони мають тощо.

Водночас варто пам’ятати, що є послуги, які надають лише на місцях, а є питання, вирішити які допоможуть і в головному управлінні Пенсійного фонду України в Миколаївській області, і безпосередньо в Пенсійному фонді України. На "вищому рівні" надають переважно консультаційні послуги, розв’язують проблеми правомірності дій фахівців, розглядають звернення та скарги.

Первомайським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Миколаївської області також облаштовані пункт обслуговування громадян у відділенні Державного Ощадного банку України №10014/0118 за адресою:  м. Первомайськ, вул. Театральна, 7, та віддалене робоче місце в Кам'яномостівській об’єднаній територіальній громаді, де перелік послуг дещо менший. Тут здійснюється правова оцінка документів, надається довідкова інформація (номери телефонів, адреси органів Пенсійного фонду, режим роботи, порядок прийому та обслуговування осіб в органах Пенсійного фонду), видаються замовлені довідки, оригінали трудових книжок, пенсійні посвідчення, надається перелік документів, необхідних для призначення (перерахунку) пенсій, допомоги на поховання, забезпечується доступу до електронних сервісів Пенсійного фонду, надання допомоги в користуванні ними. Варто зазначити, що в таких пунктах асортимент пенсійних послуг постійно збільшується, і в перспективі тут допомагатимуть пенсіонерам за всіма пенсійними напрямами. 

Останнім часом популярністю серед  громадян користуються також електронні ресурси, зокрема веб-портал Пенсійного фонду України. Показово, що веб-портал надає послуги кожній особі індивідуально та працює з дотриманням вимог до захисту інформації. Тут також можна отримати різнопланову інформацію: від даних з Реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та власної пенсійної справи до замовлення довідок, так би мовити, не виходячи з дому.

Всі новини →