Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

ПОДІЇ ДНЯ

10/07/2018

 10 липня очільник району Володимир Вовк провів оперативну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації.

На нараді було піднято низку важливих питань. Начальник управління агропромислового розвитку Ірина Чмирьова доповіла про  продовження жнивної кампанії. Станом на 10.07.2018 року в районі Хліборобами Первомайщини намолочено понад 62 тис. тонн  ранніх зернових культур, урожайність 33,5 ц/га, в т.ч.: озимий ячмінь – 38,0 ц/га,  озима пшениця – 36,5 ц/га,  горох – 15,8 ц/га. Найвищу урожайність ранніх зернових  забезпечують  хлібороби  ФГ «Основа», ФГ «МТД», ФГ «Оазис»,  ФГ «Сатурн», ФГ «Король», ТОВ «Південь-Агро-Інвест», ДП «ДГ «Зоряне», ТОВ «Альтернатива», ДП «ДГ «Зелені Кошари», ФГ «Меркурій» та інші господарства. Крім того,  намолочено 3,0 тис. тонн озимого ріпаку, урожайність 24,3 ц/га.

         В цілому на збиральних роботах за останню добу працювало 55 зернозбиральних комбайнів, при цьому добовий виробіток на 1 комбайн склав – 20 га.

Інна Ткач, начальник відділу економічно-інвистаційного розвитку, торгівлі, туризму, культури, молоді та спорту поінформувала присутніх, що 5 липня Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України завітало з робочим візитом до Довгопристаньської сільської ради щодо питання створення Довгопристаньської ОТГ. В розмові було обговорено питання фінансової децентралізації, державних субвенцій на розвиток громади, роз’яснили різницю фінансування нинішньої моделі органів місцевого самоврядування та ОТГ.

Також, були розглянуті нагальні питання щодо встановлення пожежної сигналізації в Тарасівському та Лукашівському НВК про, що доповіла виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Ірина Коваль.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Волошина  поінформувала присутніх, що наразі  проводиться робота звіряння взаємних розрахунків з КПЗ «Укрпошта» по кожному виду соціальної допомоги та субсидій, а також звіряння взаємних розрахунків за надані послуги з підприємствами надавачами-відповідних послуг.

Про стан забезпечення податкових надходжень до районного бюджету доповів заступник начальника фінансового управління – начальник відділу доходів та економічного аналізу Олег Юрченко.

Протягом дня відбулися засідання двох робочих груп. Перша була проведена  з питань дотримання установами, підприємствами і організаціями усіх форм власності норм законодавства щодо сплати податків, заборів та інших соціальних платежів до бюджетів усіх рівнів, пошуку та залучення додаткових резервів наповнення бюджетів, за рахунок легалізації використання найманої праці, земельних ділянок та іншого державного і комунального майна.

На засіданні окрім членів робочої групи були присутні голови відповідних сільських рад, по яких допущено зниження показників надходжень податків і зборів протягом І півріччя 2018 року.

Розглянуто низку проблемних питань, а саме: про стан роботи щодо детінізації заробітної плати та легалізації найманих працівників на підприємствах району, оформлення земельних ділянок, нормативно-грошова оцінка земельних ділянок.

За підсумками наради доповідачам та членам комісії були надані відповідні роз’яснення, рекомендації та доручення щодо усунення негативних причин та відпрацювання відповідного питання:

-          за межами населеного пункту відпрацювати чітке оформлення документів на землю в межах чинного законодавства;

-          легалізація робочих місць;

-          середній розмір заробітної плати;

-           комерційна діяльність

-          суб’єкти господарювання, які не сплачують податки, передати їх до правоохоронних органів для нарахування збитків.

На засідання робочої групи щодо розгляду питання про проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок та розгляду звітів з експертної грошової оцінка земельних ділянок доповідала завідувач юридичного сектора  Анастасія Скачкова. Після доповіді А. Скачковій надано доручення:

-         підготувати запити до компетентних органів;

-         підготувати проміжну відповідь заявнику.

Всі новини →