Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

"Наша спільна задача полягає в тому, щоб всі працювали в рамках закону", - в ОДА відбулась нарада з автоперевізниками області

12/07/2018

 У середу, 11 липня, в Миколаївській облдержадміністрації відбулась нарада керівництва ОДА, «Укртрансбезпеки» та Служби автомобільних доріг з керівниками підприємств-автомобільних перевізників. 

Профільний заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи нагадав, що відповідно до розпорядження голови ОДА Олексія Савченка була створена робоча група по контролю за виконанням договірних відносин – це стосується автостанцій, автовокзалів, перевізників тощо.

«Нас в першу чергу цікавить стан автостанцій і автовокзалів та якість обслуговування на них. Керівництво «Укртрансбезпеки» відреагувало на звернення облдержадміністрації та незабаром організує перевірку дійсного стану справ із пасажирськими перевезеннями в області. Сьогодні у кожної зі сторін є безліч питань, які час від часу необхідно оговорювати – це і тарифна політика, і стан доріг, стан та якість автотранспорту, логістика тощо. І наша спільна задача полягає в тому, щоб всі працювали в рамках закону - на цьому необхідно зосередити увагу», - зазначив Валентин Гайдаржи.

За словами в.о. начальника управління «Укртрансбезпеки» в Миколаївській області Олександра Гринюка, наразі в області завершується місячник «Автобус-2018»: «Наші інспектори виходили на перевірку автостанцій та маршрутів. Впевнений, ми всі разом підбиємо підсумки цих перевірок і спільно визначимо шляхи, як саме вам допомогти для уникнення подальших порушень чи непорозумінь – щоб ваші підприємства повністю відповідали ліцензованим умовам та вимогам Укртрансбезпеки».  Керівник обласного управління УТБ також висловив сподівання, що фірми-перевізники не скоротили кількість спеціалістів, що відповідають за безпеку транспорту, що курсує маршрутами.  

В свою чергу, в.о. начальника Служби автодоріг в Миколаївській області Андрій Максименко звернув увагу міських і приміських перевізників щодо приведення до ладу свого автотранспорту, а також нагадав перевізникам про правила перевезень громадян пільгових категорій, зокрема учасників АТО.

В ході наради спеціалісти «Укртрансбезпеки» проінформували перевізників про причини та обставини дорожньо-транспортних пригод, за якими проводились технічні дослідження. Так, основною причиною скоєння ДТП є порушення водіями або пасажирами правил дорожнього руху. Однак, крім цього, комісія з технічного розслідування ДТП дійшла висновку, що в переважній більшості випадків, крім конкретної вини водія або пішохода, є ще цілий ряд супутніх причин, які могли б призвести до зменшення/збільшення тяжкості наслідків дорожньо-транспортної пригоди. В першу чергу, це невиконання перевізниками вимог автотранспортного законодавства, а саме ЗУ «Про автомобільний транспорт»: ст.18 (щодо організації безпечної праці та ефективного контролю за роботою водіїв транспортних засобів  - автоперевізники зобов’язані організовувати роботу водіїв, режим їх праці та відпочинку, слідкувати за дотриманням водіями відповідних законів), ст.22,24 (щодо проведення автоперевізниками своєчасного обстеження і виконання регламентних робіт з технічного обслуговування транспортних засобів) тощо. Також кожен перевізник зобов’язаний за результатами кожного технічного розслідування ДТП розробити та затвердити на підприємстві план заходів щодо недопущення подібних випадків в майбутньому.

Всі новини →