Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Медична реформа в дії: громади Миколаївщини вивчали економічний аспект реформування сфери охорони здоров’я

12/07/2018

 Про основні складові медичної реформи, організацію роботи в умовах реформування системи охорони здоров’я, управління витратами медичних закладів (доходами та видатками), їх структуру 10 липня на базі Миколаївський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, говорили Олена Форостян, фахівець з питань реформування сфери охорони здоров'я спільно з головними лікарями, заступниками, бухгалтерами центрів надання первинної медико-санітарної допомоги. 

«Сьогодні ми разом з вами спробуємо розглянути економічний аспект медичної реформи, зокрема на практиці прорахувати варіанти, як можна раціонально використовувати доходи і витрати центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій загальної практики сімейної медицини або ФАПів» - підкреслила Форостян Олена, фахівець з питань реформування сфери охорони здоров'я.

Під час тренінгу учасники працювали в групах, обмінювалися досвідом та лайфхаками. Кожен представник ЦПМСД зробив розрахунок доходів та витрат для свого закладу, що б подивитися яким чином і на що можливо вплинути, щоб оптимізувати роботу та отримати максимальний результат роботи підприємства. 

«Семінар є дуже важливий, ми розглядаємо актуальні питання. Вже є заклади, які пройшли етапи реформування, уклади договори з Національною службою охорони здоровʼя, тому цей досвід для нас цінний і у своїй роботі ми спробуємо запобігти помилок» - акцентувала Інна Муха, заступник головного лікаря з економічних питань комунального закладу Миколаївської міської ради «Центр первинної медико-санітарної допомоги №6». 

У своїй подальшій роботі учасники тренінгу зможуть застосувати знання щодо створення фінансового плану: врахування доходів та видатків та як правильно потрібно їх формувати.

Всі новини →