Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

В ОДА відбулася нарада з керівниками енергопостачальних підприємств

17/07/2018

 У понеділок, 16 липня, під керівництвом заступника голови ОДА Валентина Гайдаржи проведена чергова нарада з керівниками енергопостачальних підприємств області.

Керівництво ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» поінформувало, що на засіданні виконкому Миколаївської міської ради, яке відбулося 13 липня, прийняті важливі рішення стосовно погодження інвестиційної програми підприємства на 2018-й рік, що дає змогу подати зазначену інвестиційну програму на затвердження Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Також прийнято рішення про виведення з експлуатації незадіяних мереж гарячого водопостачання, які не використовувалися більше 12 років, що також буде одним із резервних джерел отримання трубної продукції і спрямування її в ремонтну програму по підготовці до наступного опалювального сезону.

Підприємство ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» продовжує виконання заходів підготовки до наступного опалювального сезону. На поточному тижні планується початок масштабних робіт по заміні теплових мереж, які входять до складу інвестиційної програми, зокрема планується забезпечити підготовку необхідної документації для проведення земляних робіт, вирішення поставок трубної продукції.

З боку МКП «Миколаївводоканал» поінформавано про вжиття заходів по підготовці міської комісії ТЕБ та НС для можливості організації поставок рідкого хлору для потреб виробництва, зокрема щодо прискорення процедури і застосування переговорної процедури за результатами  визнання ситуації на підприємстві з ознаками аварійності у зв’язку з обмеженими запасами рідкого хлору. Попередньо є запевнення про постачання вищезгаданої продукції і недопущення зриву технологічного процесу.

Поряд з цим  представники МКП «Миколаївводоканал» розповіли про виконання робіт із заміни каналізаційного колектору по вулиці Лєскова в обсязі 256 погонних метрів – роботи проходять згідно графіку. Також проведено конкурсні торги з закупівлі робіт по реконструкції каналізаційного колектору по вулиці Богородичній.

Що стосується ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» - продовжуються роботи з ремонту теплових мереж. Підприємством додатково придбано 200 погонних метрів труб великого діаметру - 500 міліметрів.

Окремо рекомендовано департаменту житлово-комунального господарства спільно з Миколаївською міською радою додатково розглянути питання по доцільності будівництва нових електричних мереж для електрозабезпечення житлових будинків по вулиці Заводській у Миколаєві. Зокрема щодо доцільності вирішення питання фінансування у поточному році виготовлення проектно-кошторисної документації для наступного виконання робіт у 2019 році.

З боку ПАТ «Миколаївгаз» зазначено про прийняття постанови НКРЕКП щодо відтермінування встановлення засобів модемного зв’язку на теплоджерела бюджетної сфери з річним споживанням до 10 тис. кубічних метрів на рік до 01.05.2019 року.

Крім того, департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради рекомендовано роз’яснити умови і обґрунтованість прийняття рішення конкурсної комісії щодо визначення керуючої компанії для обслуговування житлових будинків в Інгульському, Корабельному районах та мікрорайоні “Соляні”, що в свою чергу було здійснено  без врахування заходів по забезпеченню діяльності діючих комунальних підприємств житлово-експлуатаційного господарства міста та суттєвого врахування тарифів. 

Всі новини →