Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Почесні гості закликали березанців зробити інвестицію у майбутнє – наших дітей

24/08/2013

23 серпня за участі керівництва області в районному будинку культури відбулись урочистості з нагоди 22-ї річниці незалежності України та 90-річчя Березанського району.

На свято були запрошені відомі земляки ювілярів, колишні очільники району, заслужені працівники Березанщини, делегації сільських рад.

Свято почалось ще на площі перед будинком культури, де на гостей чекала виставка товарів кращих виробників району.

На початку урочистих зборів голова райдержадміністрації Сергій Корчевський привітав земляків із двома знаменними датами: 22-ю річницею незалежності України та 90-річчям Березанського району.

У своєму виступі Сергій Корчевський згадав минуле рідного краю, багате подіями та звершеннями, в сторінки якого навічно вкарбовані нелегка повсякденна праця та героїзм воєнних часів. Шестеро березанців в роки Великої Вітчизняної війни стали Героями Радянського Союзу. Їх імена свято зберігаються в пам’яті нащадків. Славну історію краю гідно продовжують сучасники.

Сьогодні район має всі підстави для того, щоб пишатись трудовими здобутками своїх мешканців, він посідає вагоме місце  у житті Миколаївської області, вносить свій вклад у розвиток економіки України. Потужні переробні підприємства Березанщини – ПАТ «Коблево», ПАТ «Березанський», Березанський харчокомбінат, ТОВ «Фірма «Мрія» - відомі не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Провідні підприємства, родючі ниви та виноградники, працьовиті люди, які живуть у районі, стали запорукою успіхів, якими варто пишатися.

Сергій Корчевський наголосив на тому, що напружена робота жителів Березанщини сьогодні спрямована на реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, реалізацію його доручень щодо забезпечення продовольчої та енергетичної безпеки держави.

З нагоди знаменних свят голова райдержадміністрації Сергій Корчевський та голова районної ради Валентин Гуртовий вручили кращим із своїх земляків нагороди – Почесні грамоти, відзнаки «За заслуги перед Березанщиною» та годинники «90 років Березанському району».

Від імені голови облдержадміністрації Миколи Круглова учасників урочистих зборів привітала заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова.

Наталя Іванцова закликала березанців зробити стратегічну інвестицію в тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну до кінця ХХІ століття – в наших дітей, та вручила представникам району Почесні грамоти та Подяки Миколаївської облдержадміністрації.

Привітав земляків і екс-прем’єр-міністр України, радник Президента України Валерій Пустовойтенко. Він зачитав вітальну телеграму від Президента України Віктора Януковича та вручив березанцям чимало подарунків.

По закінченні урочистих зборів на площі біля районного будинку культури відбулась святкова концертна програма.

Всі новини →