Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Мета та основні завдання реформування Первомайського ОМВК

19/07/2018

 Повноцінний розвиток Української держави неможливий без створення єдиної стійкої і функціональної системи місцевих органів військового управління, як частини сектору національної безпеки.

Відповідно до статті 17 Конституції України – захист суверенітету і територіальної цілісності України, забезпечення її економічної та інформаційної безпеки є найважливішими функціями держави, справою всього Українського народу. Оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності покладаються на Збройні Сили України.

Сучасні виклики і загрози суверенітету та територіальної цілісності держави, обумовлені впливом комплексу соціально-демографічних, економічних, політичних, правових, психологічних і технологічних чинників, вимагають системного реагування, адекватної трансформації та модернізації Збройних Сил України, а також системи місцевих органів військового управління, як невід’ємної їх частини, для стримування подальшого поширення російської агресії та звільнення тимчасово окупованих територій.

Державною програмою розвитку Збройних Сил України до 2020 року (затвердженої Указом Президента України від 22.03.2017 № 73/2017) передбачено переформування Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (далі – ТЦК та СП).

Одним з головних завдань Первомайського ТЦК та СП буде здійснення заходів рекрутингу (вербування) громадян на військову службу за контрактом шляхом їх активного пошуку на підприємствах, під час проведення урочистих масових заходів, відвідування військових частин тощо.

Виконання заходів переформування Первомайського об’єднаного міського військового комісаріату заплановано завершити до 30 грудня 2019 року.

 

Реформування сприятиме прозорості в системі надання послуг військовозобов’язаним, резервістам, військовослужбовцям, членам їх сімей та якісного комплектування ЗС України на території м. Первомайська та Первомайського району.

Реалізація визначених заходів щодо створення ТЦК та СП буде сприяти:

- створенню ефективного органу військового управління з виконанням функцій щодо комплектування Збройних Сил України особовим складом та надання сервісних послуг окремим верствам населення;

- впровадженню процесів рекрутингу в систему комплектування Збройних Сил України особовим складом;

- удосконаленню організації оборонно-мобілізаційної роботи;

- здійсненню заходів щодо ведення територіальної оборони;

- взаємодії з громадськими організаціями, місцевими громадами, навчальними закладами з питань військово-патріотичної роботи;

- впровадженню нової ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг щодо соціального і правового захисту військовослужбовців, військовозобов’язаних, резервістів, ветеранів війни та військової служби, пенсіонерів з числа військовослужбовців Збройних Сил та членів їх сімей;

- підвищенню довіри суспільства, визначенню громадської думки одним із основних критеріїв оцінки діяльності територіальних центрів. 

Всі новини →