Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Напередодні Дня Знань заступник голови ОДА Н.Іванцова перевірила готовність шкіл Березанського району до нового навчального року

28/08/2013

27 серпня заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова відвідала Березанський район з робочою поїздкою, метою якої була перевірка стану готовності навчальних закладів району до нового навчального року.

Візит традиційно розпочався з особистого прийому громадян, у ході якого до Наталі Іванцової за допомогою звернулися жителі району як з особистих питань, так і з питань, що стосуються розвитку соціальної інфраструктури населених пунктів Березанщини. Відповідно до соціальних ініціатив, впроваджених Президентом України Віктором Януковичем, триває активна робота щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів області. Пані Олену, мешканку села Красне, турбує питання влаштування до дитсадку маленької донечки.  Районна влада підтримала необхідність відкриття ще однієї різновікової групи у Красненському дошкільному навчальному закладі. Як відзначила заступник голови облдержадміністрації, обласна влада відпрацьовує всі можливі варіанти стовідсоткового охоплення дітей відповідного віку дошкільною освітою. Серед них - створення НВК (навчально-виховних комплексів), реструктуризація мережі установ освіти на основі створення й розвитку кластерів, пошук альтернативних джерел фінансування, та інші. Також постає необхідність координації роботи всіх структурних підрозділів, які опікуються функціонуванням навчальних закладів.

Аби переконатися у повній готовності загальноосвітніх навчальних закладів Березанщини до нового навчального року, Наталя Іванцова протягом дня побувала у кількох школах – власне, Березанській ЗОШ І-ІІІ ступеня, Лиманівській ЗОШ І-ІІІ ступеня спортивного профілю, Рибаківській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

За результатами огляду заступник голови облдержадміністрації констатувала, що школи району мають всі необхідні умови, щоб 1 вересня гостинно зустріти своїх вихованців: проведено косметичні та капітальні ремонти приміщень, облаштовані внутрішні вбиральні, модернізовані спортивні майданчики, обладнані спальні кімнати для першокласників, - відповідно до вимоги Президента України щодо створення комфортних умов для перебування дітей молодшого шкільного віку в навчальному закладі.

Серед іншого, Наталя Іванцова висловила переконання, що дуже багато залежить від керівника закладу, адже у справжнього господаря, який з любов‘ю ставиться до роботи та відповідально виконує власні обов‘язки, і справи йдуть добре.

Всі новини →