Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївська область продовжує підготовку до опалювального сезону 2018/2019

26/07/2018

 У середу, 25 липня, відбулась всеукраїнська селекторна нарада під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка щодо підготовки до опалювального сезону 2018-2019 рр (ФОТО).

Так, відповідно до оперативних даних, відсоток готовності шкіл, дитячих садків та лікарень  на Миколаївщині до початку опалювального сезону складає більше 70%. Рівень підготовки закладів соціальної сфери йде за планом та відповідає поставленим раніше завданням.  Зокрема, станом на липень підготовлено:

- 388 загальноосвітніх шкіл з 524 (74 %);

- 402 дошкільних навчальних закладів з 566 (71 %);

- 63 лікарні з 89 (71 %).

В Миколаївській області розвинене централізоване теплопостачання залишилось тільки у двох  містах обласного значення: Миколаєві, Южноукраїнську.

Всього в області налічується 5775 житлових будинків, з яких тільки 36,3% (2099 од.) отримують послуги від джерел централізованого теплопостачання. В інших житлових будинках експлуатуються автономні дахові котельні та індивідуальні квартирні системи опалення.

Наразі в області діють  1138 котелень та топкових, які забезпечують населення та об’єкти бюджетної сфери. При цьому, 54,1% теплових джерел працює на альтернативному паливі.

Станом на початок тижня, з усіх 2099 житлових будинків з централізованим теплопостачанням на приладами обліку оснащені 97,7% (за кількістю) та 98,8% (за опалювальною площею).

Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко звернув увагу на необхідності подальшої злагодженої роботи всіх профільних підприємств та підрозділів, адже вже протягом двох останніх років область не має проблем із запуском тепла.

«Серед основних напрямків, які постійно перебувають на контролі облдержадміністрації: підготовка котелень, забезпечення теплом житлового фонду та закладів соціальної сфери, перевірка та заміна теплових мереж, створення запасів палива, ремонт та заміна водопровідних і каналізаційних мереж, підготовка насосних станцій, очисних споруд та водозаборів, - прокоментував Олексій Савченко по завершенню наради.

Окрему увагу було приділено темі забезпечення хлором підприємств водопровідно-каналізаційного господарства Миколаївської області. Нагадаємо, що минулого тижня за дорученням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку Геннадія Зубка в ОДА відбулось засідання регіональної комісії ТЕБ та НС. В ході засідання керівники водопостачальних підприємств доповіли, що  на сьогодні всі підприємства забезпечені запасами необхідних речовин та працюють в стабільному режимі для забезпечення населення питною водою. Чергові поставки хлору відбуваються згідно графіку поставок, який знаходиться на постійному контролі. Знезаражування питної води здійснюється згідно технологічного регламенту та вимог нормативних актів щодо забезпечення якості питної води.

Зазначимо, що стосовно забезпечення хлору Миколаївська ОДА проведе ще одну окрему нараду. Наразі ж керівництво облдержадміністрації звертає увагу на дві основі основні позиції, які перебувають на особливому контролі. По-перше, - це своєчасне знезараження води (сьогодні 50% підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області перейшли на гіпохлорит). По –друге, - дотримання належних умов безпеки зі зберігання хлору – виконання всіх відповідних вимог та норм законів.

Всі новини →