Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Рейдові заходи "Діти вулиці"

26/07/2018

Протягом місяця з 01.07. по 19.07. поточного року службою у справах дітей Первомайської райдержадміністрації в межах проведення місячника відбулися Рейдові заходи «Діти вулиці» по Первомайському районі.

Діти - майбутнє кожної держави. В Первомайському районі за статистичними наданими проживає 6145 дітей віком від 0 до 18 років. Як найуразливіша частина суспільства вони потребують особливого захисту й піклування. Негативні явища соціального розвитку України, в першу чергу, торкнулись інтересів дітей. Зростає кількість дітей, яких батьки кинули або байдуже ставляться до виховання та розвитку своїх нащадків. Нині українська дитина беззахисна перед жорстокими реаліями дорослого світу, що брутально вривається в її життя, калічить душу і тіло.

Причинами виникнення такого явища, як дитяча бездоглядність та безпритульність, є: безробіття, зростання цін на товари першої необхідності, зокрема дитячі, отже, й погіршення матеріального благополуччя значної частини населення; втрата поняття про сім’ю як про соціальний інститут, зниження відповідальності батьків за виховання дітей; загострення конфліктів між батьками і дітьми.

Кожна дитина — це маленька особистість, захист і турбота про яку — найперший обов'язок держави.

В ході рейду спільно з співробітниками поліції було відпрацьовано усне звернення громадянки до служби у справах дітей щодо вжиття профілактичних заходів до матері двох малолітніх дітей, яка систематично зловживає алкогольними напоями та залишає дітей без нагляду, на зауваження близьких та рідних не звертає увага, а вони дуже стурбовані за життя та здоров'я дітей.

1. Спільними зусиллями співробітників поліції, спеціалістів служби у справах дітей, виїхали за місцем проживання матері на територію Кам'яномостівської ОТГ, провели бесіду, надано роз'яснення, працівниками відділення ювенальної превенції Первомайського ВП, було складено адміністративний протокол за ст.184 КпАП України за ухилення від виконання батьківських обов’язків, залишення дітей без нагляду. Факт зловживання матір'ю алкоголю було підтверджено під час рейду за місцем проживання родини, матері надано термін для проведення хімічного захисту від алкогольної залежності, не перекладати відповідальність та догляд за найменшим братом, якому щойно виповнився 1 рік на його старшу сестру, яка постійно, коли мати вживає "оковиту" (переодягає, годує, замінює підгузник братикові). Дівчинка не має дитинства, не відпочиває з рідними, не отримує те тепло і любов, що надають батьки, бачучи щодня матір в такому стані. Підготовлено та направлено листа до голови ОТГ про необхідність взяття родини під соціальний супровід для подолання СЖО.

2. Відпрацьовано на території Романовобалківської сільської ради анонімне звернення яке надійшло на урядову гарячу лінію щодо вжиття заходів до батьків, які виховують трьох малолітніх дітей в антисанітарних умовах проживання, та здійснюють неналежне утримання та догляд за дітьми.

При відвідуванні місця фактичного проживання дітей, було з’ясовано наступне: багатодітна родина, чоловік та дружина виховують 4-х дітей проживають в жахливих, антисанітарних умовах. За місцем проживання було запрошено депутата вулиці, рекомендовано тримати родину під контролем, до виправлення ситуації в родині, а службі у справах дітей оформити справу зібрати відповідний пакет документів та поставити на облік, до виправлення ситуації в родині. На батьків дітей було складено адміністративний протокол за ст.184 КпАП України за ухилення від виконання батьківських обов’язків, дану родину взято на контроль.

В ході рейдових заходів відвідано – 17 родин, в яких виховуються 28 дітей, що опинились у складних життєвих обставинах, з проведенням профілактично-роз’яснювальної та просвітницької роботи на предмет виховання, утримання дітей, надання освіти, недопущення родинного насилля, направлено 6 листів до суб’єктів соціальної роботи, клопотань, інформацій щодо родин, в яких виховуються діти, для надання допомоги в межах їх компетенції.

Проведення даного заходу сприяє збереженню біологічної сім’ї для дитини та запобігає соціальному сирітству.

На жаль, не всі дорослі здатні бути відповідальними за свої вчинки щодо  дітей. Просимо всіх бути уважними до дітей і їх долі! 

 Звертаємось до батьків, законних представників, суб’єктів господарювання: від кожного із нас залежить добробут, щастя, фізичний та моральний стан дітей! Адже чужих дітей не буває!

Всі новини →