Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Профілактика соціального сирітства

26/07/2018

На виконання п. 4 Закону України "Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", з метою перевірки умов проживання, стану утримання, належного виховання та розвитку малолітніх дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, внаслідок зловживання спиртними напоями батьків, неналежного виконання свої батьківських обов'язків, використання ДСД на свої потреби, 24.07.2018 року комісією у складі начальника служби у справах дітей Первомайської райдержадміністрації та співробітників Первомайського відділу поліції ГУНП  був проведений черговий рейд "Діти-вулиці" на території Лукашівської та Болеславчицької сільських рад Первомайського району. В рамках проведеного рейду відвідало 4 родини, в яких виховується 11 малолітніх дітей, 1 з них інвалід з дитинства.

Під час проведеного рейду з батьками малолітніх дітей було проведена профілактична бесіда щодо необхідності неухильного виконання батьківських обов'язків, неприпустимості зловживання спиртними напоями. В рамках співбесіди, з метою подолання СЖО, було надано терміни на покращення умов проживання дітей, та виправлення ситуації в родинах. В приміщеннях де санітарно-побутові умови проживання були незадовільні, відсутні продукти харчування, важке та затхле повітря, кучі брудного одягу, сміття та пил по будинку, працівниками відділу поліції складений адміністративний протокол відповідно до ч.1 ст. 184 КУпАП.

З дітьми проведено інформаційно-просвітницьку роботу, щодо їх прав і обов’язків, та популяризацію здорового способу життя, поводження на воді в літній період, користування сірниками.

Автор: Нєвєжина Я.С.

 

Всі новини →