Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

У музеї ім. В.В.Верещагіна презентують виставку оригінальних графічних творів Т.Г.Шевченка

30/07/2018

 1 серпня об 11.00 у Миколаївському обласному художньому музеї ім. В.В. Верещагіна відбудеться прес-конференція з нагоди початку роботи виставки «Тарас Шевченко – душа українського народу» (виставка оригінальних графічних творів Т.Г. Шевченка).

«Всім відомі вірші поета, але дуже часто ми забуваємо про те, що Шевченко був неперевершеним професійним художником. За час навчання в Академії мистецтв його тричі нагороджують срібною, а потім золотою медалями за малюнки з натури і живописні твори. Велике місце в Шевченковому доробку належить портретам. Він почав працювати над ними ще кріпаком. В академії продовжував роботу в цій галузі. Незабаром він стає одним із відомих і популярних портретистів. Створені ним образи відзначаються невимушеністю, природністю, вдалою композиційною побудовою і свіжістю барв, намаганням дати психологічну характеристику людині. Шевченко зробив великий внесок у розвиток побутового жанру і став його основоположником в українському мистецтві. Особливо хвилювало художника підневільне, часто трагічне становище жінки», - зазначають організатори.

На виставці представлені графічні твори з колекції Національного музею Тараса Шевченка (м. Київ). Репрезентовано 30 графічних творів, серед яких 26 офортів та 4 рисунки, що виконані сепією та олівцем.

Виставка працюватиме з 2 серпня 2018 року за адресою: м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 47. Телефони для довідок: 37-23-53.

Всі новини →