Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Євген Шевченко провів робочу нараду з головами РДА та ОТГ щодо ряду важливих соціально-гуманітарних питань

01/08/2018

 У вівторок, 31 липня, заступник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко провів робочу нараду з головами райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад Миколаївщини щодо ряду важливих соціально-гуманітарних питань. Про це Євген Шевченко повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Стосовно галузі охорони здоров’я у ході наради зазначено, що в області триває кампанія підписання декларацій з лікарями. «Вкотре звернув увагу на важливість проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо впровадження медреформи та її поетапності. Заключення договору із лікарем – це гарантія кожної людини отримати своєчасну кваліфіковану медичну допомогу», - прокоментував Євген Шевченко.

Крім того, завдяки обласній Програмі запобігання і лікування серцево-судинних захворювань маємо близько 10 млн грн коштів обласного бюджету, спрямованих на оновлення бази санітарних автомобілів швидкої медичної допомоги для надання екстреної меддопомоги. У ході наради зазначено, що планується придбати 12 автівок. «Частина районів виявили бажання отримати авто та готові надати співфінансування. Іншим наголошую, що життя людей – це найцінніше, не маємо права знехтувати можливості, які є і не придбати необхідні «швидкі», - звернув увагу заступник очільника області.

Євген Шевченко також повідомив присутнім про те, що Миколаївщина потрапила у перший пул 15 областей, де заплановано будівництво нових амбулаторій. Зокрема, 14 у Миколаївській області.  

Триває робота і в освітній галузі.  Так, завдячуючи підписаному у травні Меморандуму про приєднання регіону до національного проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», який реалізується у співпраці з Міністерством освіти і науки України в області діятимуть 17 інклюзивно-ресурсних центрів. Наразі триває їх облаштування, закуповується необхідне обладнання.

У ході робочої наради присутні розглянули також питання готовності до старту Нової української школи для першокласників. Наразі школи забезпечуються необхідними меблями, технікою, дидактичними матеріалами. 7 опорних закладів в області було, ще 10 з 1-го вересня розпочнуть роботу.

«Забезпечення готовності до навчального року та безпека дітей – це наша спільна відповідальність. На цьому наголошує голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко. Маємо докласти усіх зусиль, аби новий навчальний рік у руслі реформування освітньої галузі став гарним початком для подальших освітніх звершень», - зазначив Євген Шевченко.

Також було розглянуто питання забезпечення житлом учасників АТО. Цьогоріч з обласного бюджету виділено 10 млн грн на ці потреби. Євген Шевченко акцентував представникам громад, що наразі є ще кошти і за умови співфінансування буде можливість придбати житло.

Крім того, увагу на засіданні було звернено й на утримання територіальних центрів соціального обслуговування у районах.

Окремо пристуні обговорили питання щодо розподілу субвенції у сумі 43,4 млн грн з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво та придбання житла для дитячих будинків сімейного типу та дітей-сиріт. Наразі комісія закінчила розгляд об’єктів – їх понад 120, найближчим часом перелік буде узгоджено.

Всі новини →