Первомайський район » Новини
Українська
Головна Новини ОГОЛОШЕННЯ Всеукраїнська програма ментального здоров'я "ТИ ЯК?"

Миколаївці вшанували пам'ять загиблих воїнів-десантників

02/08/2018

 У четвер, 2 серпня, у миколаївці вшанували загиблих десантників – військовослужбовців 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Присутні згадали ім’я кожного загиблого Героя і провели панахиду за полеглими у розташуванні військової частини бригади (ФОТО).

Вшанувати пам'ять Героїв прийшли військові побратими та родичі загиблих, перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В’ячеслав Бонь, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, депутати, правоохоронці, громадські активісти, духовенство, небайдужі жителі міста.

Після панахиди за загиблими воїнами присутні поклали квіти до меморіалу пам’яті загиблих героїв-десантників.

*** 

Десантники 79-го окремого аеромобільного полку брали участь у ряді миротворчих операцій в країнах колишньої Югославії (Сербія, Косово, Македонія, Чорногорія), Сьєрра-Леоне, Ірак, Ліберія.

Героїчний шлях 79-ої окремої аеромобільної бригади у бойових діях на Сході України розпочався, як і для інших десантних частин, з оборони з боку Криму; згодом миколаївські десантники стали на оборону східного кордону, брали участь в операції з визволення Слов’янська, далі – Савур-могила, Зеленопілля, Маріуполь, Дебальцеве, Аеропорт. Під час цих битв миколаївські десантники здобули славу по обидва боки від лінії фронту. Українці дивляться на них з повагою і вдячністю за подвиги, а ворог – зі страхом в очах.

 Військовослужбовці бригади разом з іншими брали участь у звільненні від сепаратистів в червні-липні 2014 року перших міст Донбасу в зоні АТО – Красний Лиман і Слов’янськ, змусивши втікати з міста главу російських терористів Ігоря Стрєлкова (Гіркина) в Донецьк.

Під час проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей підрозділи військової частини виконували бойові завдання   районах населених пунктів Ольгінка, Волноваха, Курахове, Широкине, Водяне, Опитне, Авдіївка… Десантники  брали участь звільненні  міста Красний Лиман Донецької області, у операції з визволення міста Славянськ.

3 кінця вересня і до початку грудня 2014 року зведений загін підрозділів 79 окремої аеромобільної бригади виконував бойове завдання з оборони Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва. 242 дня героїчної оборони донецького аеропорту під ударами російських спецназівців назавжди вписані золотими літерами в історію ВСУ, а його захисників народ України назвав “кіборгами”.

Наразі підрозділи бригади продовжують виконувати поставлені бойові завдання.

Всі новини →